Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că formaţiunea politică pe care o conduce se situează în preferinţele electoratului la acelaşi nivel la care se afla în momentul în care a intrat pentru a doua oară în Parlament, la alegerile din 2020. El vorbeşte despre „o latură de mit” în ceea ce priveşte scăderea USR în sondajele de opinie şi spune că la AUR e „vorba de o cădere liberă şi de o derută”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din cercetările pe care le avem şi noi şi informaţiile culese, e şi o latură de mit în această cădere (a USR în sondajele de opinie – n.r.). Zona generală de intenţie de vot în care ne aflăm este cea care ne-a adus în Parlament, de la ultimele alegeri mă refer. În zona asta generală de reprezentare a votului (15% - n.r.) şi foarte aproape de PNL. Îi respect foarte mult pe aceste milioane de oameni, pentru că sunt undeva între un milion şi două milioane de oameni care îşi regăsesc opţiunea între noi şi vrem să-i convingem pe mai  mulţi să ne voteze. Sunt alegeri în 2024, nu sunt astăzi”, a afirmat liderul USR duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV. 
Acesta a comentat şi situaţia Alianţei pentru Unirea Românilor, spunând: „eu acolo cred că e vorba de o cădere liberă şi de o derută”. 
„S-a terminat pandemia. Li se strică telefonul în faţă de ambasada Rusiei...”, a adăugat liderul USR, în acest context. 
Întrebat dacă intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale, liderul USR a spus că viitorul candidat al partidului va fi ales prin vot, cel mai probabil în a doua parte a anului 2023. El a evitat să spună dacă va intra în competiţia internă din partid pentru a fi candidatul USR la prezidenţiale.
El a vorbit şi despre situaţia internă din USR.
„Nu suntem într-o schismă, suntem o echipă formată, sudată, încă în curs de sudare, pentru că am trecut printr-o fuziune. În ceea ce priveşte caracterul democratic al USR, unde ai dreptul să fii în dezacord cu celălalt, să-ţi exprimi... critica e o formă şi de progres, adică într-un loc în care este linişte mormântală şi toată lumea execută, bate din călcâie şi execută ordinul, nu mai e partid, e unitate militară. Şi asta deja o vedem în cele două partide mari ale sistemului cu epoleţi, care acum se reunesc, în sfârşit, în marele partid de sistem care vrea ca România să rămână aşa cum e, nu vrea ca România să se modernizeze”, a declarat Cătălin Drulă în aceeaşi emisiune.

PSD ar obţine 35% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL cu 23% din voturi şi de AUR - 12%, relevă datele unui sondaj CURS realizat în intervalul 28 martie - 11 aprilie. Comparativ cu precedentul sondaj, PSD pierde un procent, AUR pierde 2 procente, în timp ce PNL şi USR cresc cu câte 3 procente. De asemenea, PMP reuşeşte să atingă pragul electoral pentru accesul în Parlament.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.