Europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte al REPER a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre scenariile privind intrarea în Schengen, că primul scenariu este să reuşim un vot pozitiv, iar al doilea scenariu este o intrare fazată, mai întâi cu zona de aeroporturi şi portual-maritim, iar într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat să definitivăm procesul. Pîslaru a menţionat că vom avea mai multe răspunsuri, săptămâna viitoare, că ”s-ar putea să avem nişte prime reacţii cu privire la documentele care circulă informal între comisie şi guvernul olandez”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România a avut o nouă ofensivă diplomatică, după rezoluţia din Parlamentul olandez. Este o ofensivă foarte serioasă, făcută atât în jurul Olandei, să ne asigurăm că rămâne singură pe poziţie şi că nu există un alt stat membru care să vină alături,  şi în acelaşi timp a ne asigura că, cu toate aceste posibile întrebări pe care le-ar putea pune, există  răspunsuri în intern, argumente”, a spus Dragoş Pîslaru. 

El a precizat că a avut personal o coresondenţă cu Mark Rutte, premierul olandez, care face parte din aceeaşi familie politică şi  ”există o ofernsivă ţinută de ministerul de externe”.

”Trebuie să recunosc că ea există, se întâmplă, pare că de data aceasta ne facem temele mai bine. Decizia finală nu va depinde de Români dar încercuirea Olandei, pregătirea acestui raport privind protejarea frontierelor, raportul mcv – sunt procese în derulare”, a mai afirmat Pîslaru.

Copreşedintele REPER a ţinut să precizeze că ”vom avea mai multe răspunsuri, săptămâna viitoare”.

”S-ar putea să avem nişte prime reacţii cu privire la documentele care circulă informal între comisie şi guvernul olandez.  În scurt timp vom vedea încotro ne îndreptăm. Încă se joacă”, a mai afirmat Dragoş Pîslaru.

Europarlamentarul a arătat că ”există cel puţin două scenarii, dincolo de unul negativ, în care nu intrăm în Schengen. 

Dragoş Pîslaru a spus că un scenariu este să reuşim un vot pozitiv şi să rezolvăm lucrurile în consiliul JAI din lua decembrie.

”Al doilea scenariu este o intrare fazată, mai întâi cu zona de aerporturi şi portual şi maritim urmând ca într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat să definitivăm procesul”, a mai arătat el, precizând că nu vrea să speculeze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.