Copreşedintele REPER Dragoş Pîslaru a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre discuţia premierului Ciucă cu europarlamentarii români, la Bruxelles, că a fost menţionată în mod explicit această chestiune, ideea de a nu aţâţa opinia publică şi nu a crea conflicte cu Olanda, în contextul aderării la Schengen, el precizând că i i s-a părut de bun simţ, în condiţiile în care există această tendinţă de a ne rupe cămaşa şi a veni cu un discurs de radicalizare al României cu nuanţe patriotarde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragoş Pîslaru a afirmat despre discuţia eurodeputaţilor români cu premierul Nicolae Ciucă,  de la Bruxelles, că informaţia potrivit căreia şeful Executivului le-a transmis să nu supere Olanda este corectă.

”Ideea a fost nu are sens în această perioadă, sensibilă, să ostilizezi opinia publică olandeză atacându-i că nu înţeleg,  că vor să ne ia portul, discursul de radicalizare al României cu nuanţe patriotarde, că noi apărăm graniţeles. Există această tendinţă de a-şi rupe cămaşa, mi s-a părut de bun simţ, avem nişte demersuri diplomatice, să îi lăsăm să îşi facă treaba”, a comentat Dragoş Pîslaru despre cerinţa premierului către grupurile parlamentare ale României, în privinţa eforturilor privind aderarea la Schengen.

El a precizat că ”a fost menţionată în mod explicit această chestiune, ideea de a nu aţâţa opinia publică şi nu a crea conflicte cu Olanda”. ”Mi s-a părut că această circumstanţă e de bun simţ”, a mai spus Pîslaru.

Întrebat ce impresie a lăsat premierului Nicolae Ciucă la Bruxelles, copreşedintele REPER a menţionat că ”poziţionarea României faţă de puterile de la Bruxelles este una pozitivă. ”Sunt elemente pe care le-a jucat bine, relaţie bună cu Franţa, Germania, nu avem pe nimeni care să ne scoată la tablă că nu ne-am făcut temele. Problema României este că în plan intern nu livrează şi nu coagulează o dezvoltare economică”, a mai afirmat Pîslaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.