Ministrul Muncii Dragoş Pâslaru afirmă, într-un interviu pentru Honews.ro, că are discuţii cu USR şi că în două săptămâni va anunţa dacă intră în partid sau dacă rămâne în Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă intră în USR, Pîslaru a răspuns: "Trebuie să recunosc că am avut discuţii cu USR, mi s-a propus să mă alătur echipei şi recunosc că e tentant. Pentru că USR e acum un partid care vine cu oameni complet nepătaţi din perspectiva etică, morală, de corupţie şi care au o agendă progresistă".

El precizează, însă, că în această perioadă s-au anunţat mai multe greve şi că există încă două elemente dificil de gestionat, legea salarizării unitare şi salariul minim, motiv pentru care are o dificultate în a concepe plecarea sa în acest moment.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Pe de alta parte, in aceasta perioada s-au anuntat greve din mai multe zone. Exista cel putin doua elemente dificil de gestionat: legea salarizarii unitare, pe care as vrea sa o imping mai departe, si salariul minim - o problema trata pe ultima suta de metri anul trecut, fostul guvern nu-si asumase nimic si ne-am trezit ca in pana pe 31 decembrie trebuie sa adoptam un nivel - acum avem in derulare elemente de studii de impact si as vrea sa vedem ca anul asta nu se mai intampla iar negocierea de pe ultima suta de metri. 

"Dar probabil că în următoarele două săptămâni aceste lucruri se vor clarifica. Pe de o parte, dacă există vreo cale pentru mine să cred că e realist ca prin ceva ce pot face să preîntâmpin grevele, ceea ce nu cred că e posibil pentru că par sa aiba un substrat politic si electoral, a afirmat ministrul în interviu. 

Ela menţionat că dacă în două săptămâni se va lămuri că indiferent ce pregăteşte, ce lucrează, nu va avea niciun impact si va înţelege că singurul mod în care poate legitima o construcţie pe legea salarizării sau orice alt proiect ar presupune să se alăture unei forţe politice care să aibă o agendă progresistă, ia în calcul să facă acest pas.

Întrebat dacă se gândeşte la o candidatură la parlamentare şi la un post in conducerea partidului, Dragoş Pâslaru a răspuns: "Ca să te gândeşti trebuie să ţi se ofere". 

"Motivul pentru care m-aş duce în USR e strict pentru a găsi o cale de a susţine câteva lucruri cristalizate în ultima vreme pentru următoarea agendă în spaţiul public. Deci nu e vorba de o ambiţie personală, ci de încercarea de a proiecta o agendă. USR e acum cea mai deschisă formaţiune la o agendă de progres, care să ia în calcul reforme de tipul celor pe care acest guvern le-a început. Mă uit la declaraţiile publice, la oamenii de acolo. Am avut discuţii la nivel de potenţial de implicare, dar să vorbim despre ce şi cum, asta e mult", a explicat ministrul Muncii, adăugând că nu e o decizie deja luată.

Preşedintele Uniunii Salvaţi Româna (USR), Nicuşor Dan, a spus, pe 20 septembrie, că va anunţa numele candidaţilor pentru parlamentare în ultimele zile de depunere a listelor şi că încă oscilează dacă va renunţa la mandatul său de consilier general al municipiului Bucureşti în favoarea unui eventual mandat în Parlament. Dan spune şi că există discuţii cu "cinci, şase” membri ai actualului executiv despre o eventuală candidatură a acestora din partea USR.

”Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun. Pentru că nu e corect faţă de cei cu care vorbim”, a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. Ulterior, el a precizat că reprezentanţii USR sunt în discuţii cu 5-6 actuali miniştri.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că se află în discuţii cu USR pentru a intra în această formaţiune, pentru că este un partid cu oameni curaţi, care "în mod remarcabil" a lăudat Guvernul, şi a confirmat că şi alţi membri ai Cabinetului poartă discuţii asemănătoare cu Nicuşor Dan.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a negat, într-un interviu acordat News.ro, orice discuţie privind intrarea în USR.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.