Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, după adoptarea modificărilor Codului penal în Camera Deputaţilor, că şi-a asumat din campania electorală modificarea legislaţiei penale şi ştia ce îl "aşteaptă", spunând că el nu vrea să plece "ca prostul" din viaţă şi din funcţia pe care o are. "Foarte simplu, şi vă spun pe româneşte, ca la noi în Teleorman - vreau să duc această luptă până când sper ca fiecare român să ştie că poate avea încredere în justiţie", a avertizat Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum comentează criticile DNA şi ale Parchetului General cu privire la modificarea Codurilor penale, liderul PSD a replicat: “Este momentul să răspund şi la aceste critici, doar că e momentul să le citesc cu atenţie. Parlamentul are nişte atribuţii foarte serioase în arhitectura statului român, şi anume atributul fundamental al legiferării. Aceste amendamente care au fost introduse, care au fost aprobate in Codul penal, în Codul de procedură penală, în legile justiţiei, după ce se aprobă aici trec prin filtru constituţional. O să treacă sigur şi prin retrimiterea de către preşedinte la Parlament. Până la urmă, noi suntem in situaţia în care Parlamentul este ameninţat din toate părţile, este presat din toate părţile să voteze într-un fel sau altul sau să nu voteze într-un fel sau altul. Când Parlamenul sau altcineva a făcut presiuni asupra unei alte instituţii să nu adopte o decizie într-un fel sau altul?”.

De asemenea, el spune că oricând ar fi fost adoptate modificările, acestea ar fi fost puse pe seama lui.

“Dacă se adoptă înainte era tot pentru mine, dacă se adoptă după e tot pentru mine. El a fost iniţiat de foarte mult timp. Au parcurs etapele legislative pentru legile justiţiei, s-a anunţat în Comisia specială că, după ce se termină cu legile justiţiei, încep dezbaterile pe Codul penal şi a ajuns la adoptare”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă informaţiile potrivit cărora modificările Codului penal au fost rezultatul unor negocieri ale lui cu “sistemul” pentru a fi achitat în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu, Liviu Dragnea i-a cerut jurnalistei care l-a întrebat acest lucru să depună o plângere penală la Parchetul General pentru a spune de unde are informaţiile.

“Public vă cer să demonstraţi aceste lucruri şi vă cer public, pentru că m-am săturat, să mergeţi la Parchetul General şi să spuneţi de unde aveţi aceste informaţii. M-am săturat de prostiile astea. Cu cine să negociez de la statul paralel? Cu Pahonţu? Dacă dumneavoastră ştiţi oamenii cu care se poate negocia, înseamnă că se poate negocia. Noi nu ştim să negociem pentru că nu ştim cu cine. Eu vă cer public să faceţi o plângere la Parchetul General. Dacă nu ştiţi cum să o faceţi, întrebaţi-l pe domnul Orban”, a spus Dragnea, iritat.

De asemenea, Liviu Dragnea a afirmat că şi-a asumat din campania electorală modificare legislaţiei penale şi ştia ce îl aşteaptă, afirmând că nu vrea să plece "ca prostul" din viaţă şi din funcţia pe care o are.

“Eu o spun de un an şi ceva de zile, mi-am asumat aceste lucruri şi în campania electorală, şi după, ştiam ce mă aşteaptă şi ştiu ce mă aşteaptă, numai că eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie. Foarte simplu, şi vă spun pe româneşte, ca la noi în Teleorman - vreau să duc această luptă până când sper ca fiecare român să ştie că poate avea încredere în justiţie. (...) Nu vorbiţi că e un preşedinte la Cotroceni care calcă în picioare Constituţia, care trimite un consilier prezidenţial să ameninţe un judecător constituţional, care a obţinut case prin fals şi care refuză să sute de mii (de euro – n.r.) înapoi la statul român?”, a conchis Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.