Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi, că majoritatea parlamentară nu se va pierde, fiind întrebat despre îngrijorările exprimate în acest sens de către liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în urma excluderilor din PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă sunt justificate îngrijorările ALDE, Liviu Dragnea a replicat: ”Nu, dar eu ştiu că dl Tăriceanu a făcut o declaraţie în timpul zilei că nu e preocupat de pierderea majorităţii. Nu, majoritatea nu se va pierde”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni seară, la TVR 1, referitor la problemele din interiorul PSD, că este preocupat ca majoritatea din Parlament să nu fie afectată.

"Pot să vă spun că astăzi am avut câteva discuţii cu colegi de-ai mei, care au venit, evident, preocupaţi, îngrijoraţi, pentru următorul lucru: stau şi îşi pun problema dacă nu cumva majoritatea din Parlament va fi afectată. Aceasta este şi... nu vă ascund că şi preocuparea mea este tot în acest sens", a afirmat el.

Întrebat unde s-ar îngreuna lucrurile, el a răspuns: "Evident că la voturi, până la urmă la voturi, pentru că orice proiect guvernamental sau al unor colegi care au iniţiative legislative din partea coaliţiei până la urmă ajunge tot la vot, alt mecanism nu există, şi sigur că din această perspectivă o anumită preocupare este. E adevărat că majoritatea pe care o avem este una confortabilă, în pofida încercărilor, cei de la PNL nu au reuşit să facă nimic, din contră, sunt parlamentari ai PNL-ului care în ultima perioadă au devenit membri ALDE. Deci majoritatea s-a consolidat, aş spune, sau s-a mărit. Dar, sigur că eu sper ca aceste mişcări să nu afecteze mai mult PSD-ul, în aşa fel încât să ne putem duce la bună îndeplinire angajamentele pe care ni le-am luat în faţa electoratului", a spus Tăriceanu, menţionând că există o aşteptare în acest sens.

Comitetul Executiv al PSD a votat, luni, pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, aceştia anunţând că vor contesta decizia. Adrian Ţuţuianu a declarat că aceasta este o greşeală majoră, în timp ce Neacşu a spus că nu au primit nicio explicaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.