Liderul PSD, Liviu Dragnea, a adresat un îndemn tinerilor social-democraţi la Congresul TSD organizat duminică, cerându-le să se apropie mai mult de partid şi să nu aştepte să li se ofere. Dragnea i-a îndemnat să înveţe, să citească filosofie, literatură, dar să se implice şi din punct de vedere social şi învăţând practica politică implicându-se în partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vă cer să vă apropiaţi mai mult de partid, vă cer să intraţi cu curaj în mecanismele lui de putere, să respiraţi cât mai bine atmosfera politică, să-i priviţi acţiunile, succesele de la o distanţă cât mai mică. În politică, transferul de cunoştinţe, de putere, de la generaţiile mai vechi la cele tinere se face doar prin exerciţiu practic, prin contact direct cu oamenii şi cu acţiunea. Nu staţi să aşteptaţi că undeva, cineva, vă va oferi”, i-a îndemnat Liviu Dragnea pe tinerii social-democraţi.

El i-a îndemnat să înveţe tot ce trebuie, adminsitaţie, istorie, limbi străine, să citească filosofie şi literatură, dar se implice şi din punct de vedere social şi să înveţe practica politică implicându-se în partid.

„(...) Ţintiţi! Şcoala este principala condiţie, dar nu este suficientă, şi ucenicia este importantă. Învăţaţi administraţie, drept, economie, istorie, comunicare, limbi străine şi faceţi asta la nivelul superior pe care astăzi îl aveţi accesibil în sistemul de educaţie. Învăţaţi practica politică venind în partid şi implicându-vă în partid. Citiţi filosofie, citiţi-i pe marii economişti, literatură, dar nu vă daţi la o parte să vă implicaţi social”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a vorbit şi despre greşeli, spunând că oricine comite erori, însă greşelile politice sunt diferite de celelalte pentru că produc consecinţe la scară largă.

„Trebuie să fim realişti, fără greşeli, societatea nu poate înainta. Nu trebuie să spunem că oamenii politici nu fac greşeli. Prin natura politicii se fac greşeli, pentru că unele măsuri sunt aplaudate, dar sunt înjurate de altă parte a societăţii. Nu va exista nicio măsură care să îi mulţumească pe toţi. Aceasta este democraţia”, a subliniat Dragnea, adăugând că acestea pot fi limitate aceste greşeli prin pregătirea tinerilor care intră în politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.