Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, referitor la respingerea OUG privind majorarea salariilor demnitarilor, că, săptămâna viitoare, va discuta cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pentru a vedea care este poziţia lor cu privire la salariile demnitarilor şi ulterior va lua o decizie în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O să discut din nou cu colegii, aştept să am o discuţie, săptămâna viitoare, cu primul ministru şi cu doamna ministru a Muncii, ca să vedem care este orizontul de timp, sper să fie cât mai scurt, până la care estimează că va veni Legea salarizării unitare în Parlament, ca să ne facem şi noi un proiect de calendar, să văd cum văd ei salarizarea demnitarilor, a tuturor demnitarilor şi, în funcţie de asta, o să iau o decizie şi o să le propun colegilor mei”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat dacă îşi menţine poziţia de a respinge majorarea salariilor pentru demnitari.

Comisiile de muncă şi de buget din Camera Deputaţilor au respins, în ianuarie, Ordonanţa Guvernului 14/2015, prin care au fost majorate salariile demnitarilor, însă liberalii şi deputaţii USR s-au opus şi au votat pentru aprobarea ei, un parlamentar cerând chiar şi majorarea salariilor în rândul demnitarilor din administraţia locală.

Proiectul de respinge a OG privind salarizarea demnitarilor va ajunge la votul final al plenului Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost cel care a solicitat reintroducerea pe ordinea de zi a acestei Ordonanţe, pentru a fi respinsă. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în ianuarie, după ce şeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va respinge OG prin care salariile demnitarilor au fost mărite de Guvernul Ponta, că rămâne la opinia sa, că aceste salarii trebuie să fie mari, însă decizia aparţine Parlamentului.

Şi Guvernul Grindeanu a trimis Parlamentului un punct de vedere în care susţine respingerea ordonanţei.

PSD a anunţat încă din 2015 că va respinge această Ordonanţă, care a fost respinsă de Senat, dar a rămas blocată în Camera Deputaţilor. 

Guvernul Ponta a decis în iulie 2015 ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, cele mai mari salarii avându-le preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea în 8 iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.