Preşedintele PSD, LIviu Dragnea a afirmat, marţi, că Ministerul Justiţiei ar trebui să prezinte o situaţie cu numărul persoanelor care au murit în penitenciarele româneşti şi a argumentat că noaptea trecută "un om a murit în penitenciar", referindu-se la omul de afaceri Dan Adamescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a afirmat că statul român trebuie să ia măsuri de ameliorare a condiţiilor din penitenciare. ”Din păcate, de ani de zile România a primit foarte multe amenzi şi a primit foarte multe condamnări pe condiţiile din penitenciare. Sunt enorm de multe documente oficiale, din păcate nu au fost foarte mediatizate care arată că România e privită foarte rău din punctul ăsta de vedere, respectiv condiţiile inumane din penitenciare”, a spus Dragnea.

El a evocat şi decesul omului de afaceri Dan Adamescu în cursul nopţii de luni spre marţi. ”Totuşi azi-noapte a murit un om în penitenciar. Acel om nu fusese condamnat la moarte. Eu cred că Ministerul Justiţiei, în foarte scurt timp, să arate câţi au murit în închisorile din România, că poate e bine ca toţi să ştim”, a spus preşedintele PSD.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit la vârsta de 68 de ani. Cătălin Breazu, avocatul lui Dan Adamescu, a declarat marţi, pentru News.ro, că trupul neînsufleţit al omului de afaceri va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru un raport medico-legal, care este obligatoriu întrucât acesta era în detenţie, precizând că cel mai probabil cauza morţii este o septicemie care i-a afectat toate organele şi, în final, "inima i-a cedat”.

Adamescu executa, din 27 mai 2016, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. El făcuse şi o cerere de liberare condiţionată, care îii fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an.

Dan Adamescu a fost transferat în septembrie 2016 din Penitenciarul Rahova în Penitenciarul Jilava şi i s-a stabilit regimul semideschis de executare a pedepsei.

Pe 10 septembrie 2016, în baza documentelor medicale depuse de avocaţi, Adamescu a fost transferat de la Penitenciarul Jilava la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru investigaţii în vederea unei operaţii la genunchi, pentru montarea unei proteze. Ulterior, în baza recomandărilor unui medic de la Spitalul Floreasca, Dan Adamescu a fost transferat, sub pază, la un spital privat, de atunci nemairevenind în penitenciar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.