Parlamentari, ingineri, medici, foşti miniştri, preoţi, avocaţi, precum şi un jurnalist, un baschetbalist sau un fost purtător de cuvânt al Poliţiei vor intra în lupta electorală din 5 iunie pentru a obţine funcţia de primar. Alături de aceştia, candidează şi primari cu state vechi - Gheorghe Falcă şi Emil Boc, care vor cel de-al patrulea mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ARAD

Gheorghe Falcă este candidatul PNL la Primăria Arad. Cel mai longeviv primar al municipiului Arad de după 1990, Falcă, de profesie inginer constructor, candidează pentru al patrulea mandat. El este şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, iar între 2000 şi 2004 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Candidatul UDMR, Levente Bognar, de profesie inginer chimist, este din 2000 viceprimar al Aradului, anterior fiind consilier judeţean şi subprefect.

Adrian Wiener, candidatul Partidului M10, este medic şi a intrat recent în politică. A fost manager general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde lucrează şi în prezent.

Ionel Ciupe este candidatul ALDE, fiind preşedintele judeţean al formaţiunii. Ciupe are studii tehnice şi juridice, iar până în 1992 a lucrat în domeniul distribuţiei gazelor naturale. Din 1992 activează în sectorul privat, iar în prezent este consilier municipal.

Samuel Caba, candidatul Partidului Mişcarea Populară, a condus Direcţia Judeţeană de Cultură şi este pastor la Biserica "Râul Trezirii". Caba a fost membru PDL şi, ulterior, PNL, intrând chiar în competiţia internă a liberalilor pentru desemnarea candidatului, însă s-a retras şi a ales să plece din partid.

Mircea Pereş va candida din partea Alternativei de Vest, o formaţiune regională pe care a înfiinţat-o. Pereş este de profesie jurist şi a lucrat în administraţia locală, fiind timp de opt ani consilier juridic în Primăria Arad, unde a fost şi lider de sindicat. 

Ciprian Luca este candidatul formaţiunii Vatra Arădeană. Fost deputat PDL, Luca a trecut pe la mai multe partide, inclusiv PSD. El are studii teologice şi juridice, dar şi un master în domeniul administraţiei locale.

 

BRAŞOV

Adrian Gabor este candidatul PNL pentru Primăria Braşov. El este specializat în Relaţii Economice Internaţionale şi a lucrat, în perioada 1991-2004, la Uzina "Tractorul" din Braşov, după care a intrat în politică, în PDL. Gabor a fost timp de opt ani viceprimar al Braşovului, acum fiind vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Răzvan Popa este candidatul PSD. De profesie jurnalist, el a lucrat în presa locală şi a devenit apoi purtător de cuvânt al PSD Braşov. Popa a fost viceprimar al Braşovului în perioada 2012-2014, iar acum este consilier local şi preşedinte executiv al organizaţiei municipale a PSD Braşov.

Cătălin Leonte s-a înscris în cursă ca independent, dar este susţinut de PSRO. El a mai candidat în 2012, din partea USL, fiind la un pas să îl învingă pe George Scripcaru. Lucrează în sistemul bancar şi a fost membru PSD, partid din care a demisionat.

Florin Staicu, candidat independent, este profesor de matematică, fost consilier judeţean şi fost senator PDL.

Cornel Comşa, candidat independent, este deputat independent ales într-un colegiu din judeţul Alba şi fost consilier al Casei Regale din România.

Mariana Sebeni este candidatul Partidului Ecologist, fiind jurnalist şi singura femeie din cursa pentru Primăria Braşov.

Costel Mihai candidează din partea PMP, fiind cel mai tânăr dintre candidaţi, la 31 de ani. În prezent, el este consilier local.

Dumitru Ion Dumitrescu este candidatul UNPR, el fiind director adjunct la ANAF Braşov.

Cristian Macedonschi candidează din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. El este consilier local şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Turistică din judeţul Braşov.

 

BUZĂU

Constantin Toma este candidatul PSD pentru Primăria Buzău. Toma este director general şi acţionar majoritar al holdingului Grup Romet, iar în 2000-2004 a fost senator PSD. 

Ovidiu Anghel, candidatul PNL, este director al Electrica Furnizare SA Buzău. El a avut două mandate de consilier local din partea PD şi este înalt funcţionar public, fiind subprefect al judeţului Buzău între 2008-2012. Anghel a absolvit SNSPA şi are un masterat în domeniul Puterea Executivă în Administraţia Publică Locală.

Constantin Ionescu, candidat independent, fusese iniţial desemnat candidat PNL de forurile interne, însă nu a fost validat de conducerea centrală. Constantin Ionescu a absolvit Institutul Politehnic - Facultatea de Energetică şi ASE Bucureşti - Finanţe Bănci. Fost viceprimar în Buzău între 2004 şi 2008 şi consilier local în perioada 2012-2016, el a mai candidat la Primărie din partea PDL, însă a fost învins de Constantin Boşcodeală. 

Marius Vlăsceanu, candidatul PNŢCD, este cel mai tânăr candidat la Primăria Buzău, având 30 de ani. Vlăsceanu este absolvent al Universităţii "Spiru Haret", Facultatea de Marketing şi Afaceri Economice Internaţionale, şi lucrează într-o companie buzoiană, fiind coordonator la secţia suduri automate cu flux. De asemenea, Vlăsceanu este scriitor şi artist plastic amator şi organizator de evenimente culturale.

Ion Marin, candidatul PMP,  este pensionar MAI şi a fost comandantul Poliţiei Judeţene Buzău până în iunie 2012. În prezent, Marin este administrator al unei firme care are ca obiect de activitate investigaţiile private.

Andrei Barac, candidatul Partidului România Unită, este de meserie expert judiciar auto. În 2012 a mai candidat la Primărie din partea PPDD, clasându-se pe locul al treilea.

Andrei Neder este candidatul ALDE, fiind absolvent al Universităţii Bucureşti şi antreprenor de 20 de ani în domeniul tipografic şi publicitar. 

Paul Iulius Negoiţă vrea să candideze ca independent. Negoiţă este de meserie preot, fiind director al unei şcoli postliceale cu profil sanitar şi consilier local independent aflat la al doilea mandat.. La alegerile din 2012 a fost învins de Constantin Boşcodeală la o diferenţă de 10.000 de voturi. 

 

CLUJ-NAPOCA

Emil Boc este candidatul PNL la Primăria Cluj-Napoca. Fostul premier va candida pentru al patrulea mandat de edil-şef. Boc a fost deputat de Cluj în perioada 2000-2004 şi preşedinte al PDL, între anii 2005 şi 2012. În prezent, el este şi conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi la Facultatea de Drept ale Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj, fiind, de asemenea, avocat în Baroul Cluj.

FOTO: Radu Hanganut/ News.ro
FOTO: Radu Hanganut/ News.ro

Aurelia Cristea, candidatul PSD, este deputat de Cluj din 2012. Ea a fost ministru pentru dialog social în perioada martie-decembrie 2014 şi este iniţiatorul Legii antifumat. Cristea este de profesie economist şi este specializată în asigurări, fiind o scurtă perioadă director general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

FOTO:Radu Hanganut/ News.ro
FOTO:Radu Hanganut/ News.ro

Liviu Alexa va candida, cel mai probabil, ca independent, în condiţiile în care formaţiunea politică iniţiată de el, Pentru Cluj, nu a primit drept de înregistrare din partea Tribunalului Bucureşti. Omul de afaceri Liviu Alexa are o publicaţie online şi a deţinut un lanţ de săli de fitness.

Parlamentarul Adrian Gurzău este candidatul PMP. Gurzău a intrat în Parlament în 2004 din partea PDL, iar în 2008 şi 2012 a obţinut noi mandate de deputat, după care a trecut la PMP şi a devenit preşedintele filialei locale.

Horvath Ana, candidatul UDMR, este viceprimar al municipiului. Horvath a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării în perioada 2007-2008 şi este secretar general adjunct al UDMR.

Horea Dan este candidatul PNŢCD şi preşedintele filialei locale clujene a partidului 

Bruno Roschnafsky, candidatul Partidului Puterii Umaniste (PPU), este fost baschetbalist al formaţiei U Mobitelco Cluj-Napoca.

Mircia Giurgiu, candidatul PSRO, este fost lider sindical, fost deputat PSD şi în prezent preşedinte al filialei locale a partidului.

Octavian Buzoianu, candidat independent, este un antreprenor cu afaceri în domeniul imobiliar. El deţine un hotel în Cluj-Napoca şi a fost director al fabricii de bere Ursus.

 

CONSTANŢA

Decebal Făgădău este candidatul PSD pentru Primăria Constanţa. De profesie economist, între 2005 şi 2009 a fost director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, după care a devenit viceprimar al municipiului, funcţie pe care a ocupat-o până în iunie 2015, când a preluat atribuţiile de primar, după demisia lui Radu Mazăre. Din 2013, Decebal Făgădău conduce organizaţia municipală a PSD Constanţa, fiind şi preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a partidului.

Vergil Chiţac, candidatul PNL, este profesor universitar doctor inginer, activând din 1986 şi până la începutul acestui an la Academia Navală "Mircea cel Bătrân". Din 2000, a fost, pe rând, decanul Facultăţii de Marină Civilă, prorector pentru învăţământ şi cercetare ştiinţifică, iar din 2010 a devenit rectorul academiei. În 2012, Vergil Chiţac a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă, fiind trecut în rezervă în acest an. Chiţac s-a înscris apoi în PNL şi a devenit preşedintele organizaţiei municipale Constanţa.

Claudiu Palaz, candidatul PMP, este de profesie jurist. Între 2001 şi 2006, a fost secretar general la Prefectura Constanţa, apoi subprefect şi, în perioada octombrie 2009 - aprilie 2012, prefect al judeţului Constanţa. În 2012 a candidat la Primăria Constanţa din partea UNPR, clasându-se pe locul al treilea. Claudiu Palaz este preşedintele organizaţiei judeţene PMP Constanţa şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional.

Dumitru Bădrăgan, candidatul Partidului România Unită, este avocat în Baroul Bucureşti. În anii '90, el a activat în organizaţia de tineret a Partidului Democrat Constanţa, iar în 2012 s-a înscris în Partidul Ecologist Român, fiind în acel an candidatul formaţiunii la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa. În prezent, Dumitru Bădrăgan este preşedintele PRU Constanţa şi vicepreşedinte la nivel naţional.

 

CRAIOVA

Fostul fotbalist Pavel Badea este candidatul PNL la Primăria Craiova. În vârstă de 49 de ani, Badea şi-a petrecut mare parte din cariera sportivă la Universitatea Craiova, dar a jucat aproape 10 ani şi la echipe din străinătate, iar când a revenit în ţară a investit banii în afaceri. A intrat în politică în anul 2008, devenind consilier local PNL. 

Florentin Gust, candidatul PSRO, a obţinut în 2008 primul mandat de deputat. El a renunţat pentru scurt timp la PSD, în favoarea PDL, însă a revenit la social-democraţi odată cu alegerile parlamentare din 2012, când a fost ales din nou parlamentar. Ulterior, el a trecut la PSRO. În perioada 2008-2009 a fost subsecretar de stat în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

Dan Cherciu, candidat independent susţinut deplatforma societăţii civile "Pentru Craiova", este om de afaceri, fiind consilier local timp de trei mandate. A renunţat la această funcţie după ce, în 2015, a părăsit PNL în urma unui scandal privind sondajele interne făcute pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale pentru funcţiia de primar.

Horaţiu Buzatu este candidat al Partidului Mişcarea Liberală, pe care l-a înfiinţat anul trecut, prin noua lege a partidelor politice. El are o afacere în domeniul produselor din papetărie şi a fost secretar-general adjunct în Ministerul Transporturilor în timpul Guvernului Ponta.

Gelu Vişan, candidatul Partidului Mişcarea Populară, a fost membru al PDL, formaţiune pe care a părăsit-o în favoarea PMP. A fost deputat de Dolj.

Mircea Năstase, candidatul ALDE, a ocupat, până în 2013, funcţii de conducere în învăţământul doljean. În 1997 a devenit membru al PNŢCD, partid pe care l-a părăsit în 2000, iar un an mai târziu s-a înscris în PSD, renunţând la calitatea de membru în 2013. Membru al ALDE a devenit în iunie 2015, fiind şi preşedintele organizaţiei municipale Craiova.

Primarul în funcţie al Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, reţinută de DNA săptămâna trecută şi plasată apoi în arest la domiciliu, după ce şi-ar fi folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi ar fi primit mită, urma să candideze pentru al doilea mandat. Membru PSD din 2007, preşedinte al organizaţiei municipale PSD Craiova, precum şi vicepreşdinte al PSD la nivel naţional, Lia Olguţa Vasilescu anunţase încă de la sfărşitul anului trecut că va candida pentru un nou mandat, iar sondajele de opinie realizate atât de PSD, cât şi de către contracandidaţii săi o indicau câştigătoare.

 

GALAŢI

Ionuţ Pucheanu este candidatul PSD la Primăria Galaţi. De profesie consilier juridic, Pucheanu a intrat în politică în 2008, când a devenit membru PSD, iar în prezent este preşedintele organizaţiei municipale TSD Galaţi şi director al serviciului local de salubritate Ecosal. 

Nicuşor Ciumacenco este candidatul PNL. De profesie medic stomatolog, fost membru PNŢCD şi PSD, el a fost viceprimar al municipiului în perioada 2008-2012, din partea PSD. În 2012 a candidat ca independent pentru funcţia de primar, după ce Marius Stan, pe atunci membru PNL, a fost desemnat candidat al USL. Ciumacenco a decis ulterior să treacă la PDL, iar în urma fuziunii cu PNL conduce organizaţia municipală PNL Galaţi.

Marius Stan, candidatul UNPR, este primarul în funcţie. De profesie inginer metalurg, Stan a intrat în politică în 2007, fiind prezentat drept candidatul formaţiunii Alternativa Ecologistă din România (AER) la Primăria Galaţi, dar în 2008 a devenit membru PNL şi a candidat la funcţia de primar, fără succes. În 2012, a devenit primar din partea USL. În 2014 s-a înscris în UNPR, fiind preşedintele organizaţiei municipale UNPR Galaţi. Marius Stan a fost fotbalist şi director al FC Oţelul Galaţi.

Cătălin Cristache este candidatul PMP. De profesie inginer, Cristache a fost membru PC şi PDL şi consilier local în perioada 2012-2013. După ce a plecat din PDL, el a devenit membru PMP şi a obţinut funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PMP Galaţi. 

Constantin Telegan, candidatul Partidului Gălăţenilor, este de profesie jurist. El a fost membru al PNŢCD, al Partidului Verde şi al Forţei Civice. Telegan a mai candidat pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, dar procentele obţinute au fost foarte mici. 

Iulian Aramă, candidatul PSRO, este de profesie inginer. El a fost prim-vicepreşedinte al PDL Galaţi şi PMP Galaţi, în prezent fiind preşedintele filialei judeţene a PSRO Galaţi. Aramă a fost consilier judeţean timp de aproape trei mandate.

Eugen Durbacă vrea să candideze din partea ALDE, la 72 de ani. De profesie inginer mecanic, Durbacă a fost primarul municipiului Galaţi în perioada 1992-2000, consilier local între 2000 şi 2004, preşedinte al Consiliului Judeţean între 2004 şi 2008 şi vicepreşedinte al CJ în perioada 2008-2012. În anul 2012 el a fost ales senator. De-a lungul timpului el a activat în numeroase partide, printre care USD, PDSR, ApR, PD, PUR şi PC. 

 

IAŞI

Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iaşi, are 39 de ani şi a absolvit Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din Iaşi. Bodea este liderul filialei municipale a PNL Iaşi şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi. În perioada 2007-2009 a fost subprefect, apoi prefect de Iaşi, fiind susţinut de PNL.

Mihai Chirica este candidatul PSD şi actualul viceprimar cu atribuţii de primar al Iaşiului. Chirica este inginer geolog şi, timp de nouă ani, a fost director tehnic în Primăria Iaşi, iar în 2012 a fost ales viceprimar. Mihai Chirica este preşedintele filialei municipale PSD Iaşi. Este divorţat de două ori şi are două fete.

Petru Movilă, candidatul PMP Iaşi, este de profesie inginer, în prezent fiind deputat, la al treilea mandat. În 1990 a devenit membru FSN, iar în 1992 s-a înscris în PD, acum fiind liderul filialei judeţene a PMP Iaşi. El a urmat cursurile Institutului Naţional de Administraţie, iar în anul 2011 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare.

Radu Botez este candidatul ALDE, fiind de profesie inginer construcţii de maşini. Este vicepreşedinte ALDE Iaşi, după ce a demisionat din PNL. El a fost consilier local în perioada 2004-2012.

Viorel Blăjuţ va candida la Primăria Iaşi, fără a preciza dacă va fi independent sau din partea unui partid. Blăjuţ a fost ales deputat în 2012 pe listele PPDD, partid din care şi-a dat demisia. El activează în prezent ca deputat independent şi este acţionar la mai multe firme.

Camelia Bogdănici este candidatul UNPR. De profesie medic oftalmolog, ea a fost aleasă, în 2012, deputat PDL în colegiul Copou din municipiul Iaşi. Ulterior, s-a înscris în PMP, după care a trecut la UNPR. În perioada 2006-2012, a fost director medical al Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi, iar în prezent are un cabinet medical privat.

Anca Preda, candidat independent, este de profesie avocat. Din 2012 este consilier local, fiind aleasă pe listele PPDD. Ulterior, ea a demisionat din acest partid, activând în CL ca independent. 

Andrei Postolache, candidat independent, este programator, având o experienţă de 15 ani în domeniul IT. El a iniţiat în vara anului 2015 o formaţiune intitulată Pentru Iaşi, însă aceasta nu a fost deocamdată înregistrată la Tribunalul Bucureşti.

 

MIERCUREA CIUC

Ráduly Róbert Kálmán este candidatul UDMR pentru Primăria Miercurea Ciuc. El a demisionat din funcţia de primar în iunie 2015, după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru infracţiuni similare celor de corupţie. Atunci, Ráduly se afla la al treilea mandat consecutiv de primar, anterior el fiind deputat. Ráduly a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Mecanică, Specializarea de Mecanică Fină şi este licenţiat în economie, la Academia de Studii Economice Bucureşti.

Marius Ţepeluş, candidatul PNL, este absolvent de studii juridice la Universiatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi al unui master în Afaceri Internaţionale. În prezent, este şef de serviciu la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Harghita şi în ultimii patru ani a fost unul din cei doi consilieri locali români din Miercurea Ciuc. Ţepeluş a devenit preşedinte al organizaţiei PNL Miercurea Ciuc.

 

PITEŞTI

Candidatul PNL pentru Primăria Piteşti este consilierul judeţean Narcis Sofianu. El are 40 de ani, este avocat, iar anterior acestui mandat a fost consilier în Consiliul Local Piteşti.

PSD Argeş nu a anunţat încă cine este candidatul partidului pentru Primăria Piteşti însă, potrivit unor surse politice, lupta internă pentru candidatură se dă între preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea, şi actualul viceprimar al municipiului, Cornel Ionică.

Candidatul ALDE la Primăria Piteşti este fostul ministru al Economiei Andrei Gerea. Gerea, în vârstă de 48 de ani, a absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE şi a fost ministru al Ecomoniei şi ministru delegat pentru Energie în guvernele conduse de Victor Ponta. Este deputat la al treilea mandat şi a plecat din PNL la ALDE odată cu înfiinţarea partidului.

Fostul senator PDL Mircea Andrei, unul dintre liderii fostului PDL în judeţul Argeş, candidează şi el pentru Primăria Piteşti din partea Partidului pentru Argeş şi Muscel, un partid regional înregistrat oficial în septembrie anul trecut.

Din partea Mişcării Populare pentru Primăria Piteşti candidează preşedintele filialei jdueţene Argeş, Cătălin Bulf, în timp ce candidatul PNŢCD este Gheorghe Dinescu.

Fostul purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş Dănuţ Dinu a anunţat, luni, că va candida ca independent pentru Primăria Piteşti. El se descrie drept ”cel mai bogat om din lume” , spunând că motivele pentru care este aşa sunt cei patru copii ai săi şi faptul că este sănătos. 

 

PLOIEŞTI

Cristian Ganea este candidatul PSD la Primăria Ploieşti. De profesie economist, el este membru PSD din 2008, iar în 2012 a fost ales pentru prima dată consilier local. Din decembrie 2015 este viceprimar cu atribuţii de primar al Ploieştiului, municipiu rămas fără primar după ce edilul ales în 2012, Iulian Bădescu (PSD), a demisionat anul trecut, la scurt timp după ce a fost arestat preventiv pentru corupţie.

Adrian Dobre va fi candidatul PNL, au declarat pentru News.ro surse politice. Fost prefect, Dobre îl înlocuieşte pe senatorul Andrei Volosevici, fost primar în perioada 2008-2012, care a anunţat că renunţă la candidatură după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa pentru fapte de corupţie.

Cătălina Nicoleta Bozianu, candidatul PMP, a fost viceprimar al municipiului în perioada 2008-2012. Bozianu este economist la firma Consiliului Judeţean Prahova SC Hidro Prahova, iar între 2012 şi 2014 a fost consilier local, pierzându-şi mandatul după ce a demisionat din PDL. La alegerile parlamentare din 2012 a candidat pentru un mandat de deputat într-un colegiu din Ploieşti, însă fără succes.

Graţiela Gavrilescu este candidatul ALDE. Fost ministru al Mediului, Gavrilescu este de profesie inginer chimist, având cursuri postuniversitare de management în administraţie publică şi în marketing industrial. În 2004 a candidat din partea Partidului Umanist Român pentru Primăria Ploieşti, fiind aleasă viceprimar, funcţie în care a rămas până în decembrie 2007. De atunci este deputat, în prezent fiind vicepreşedinte al ALDE.

Iulian Teodorescu este candidatul PRM. El are cinci mandate de consilier local (1992-1996 şi 2000-2016) şi a fost mulţi ani membru al PNL. Odată cu înfiinţarea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, Teodorescu, de profesie avocat, s-a înscris în această formaţiune şi a fost membru ALDE până în decembrie anul trecut. Iulian Teodorescu a fost viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Ploieşti între martie şi decembrie 2015, când a fost schimbat în urma votului consilierilor locali.

Radu Popescu este candidat independent, fost membru al PNL. El a fost director al regiei de transport public, aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti.

Marius Fenichiu, candidat independent, a fost consilier judeţean. El a plecat din PNL după ce liberalii au anunţat că îl susţin pe Andrei Volosevici pentru Primăria Ploieşti.

 

SIBIU

Astrid Fodor este candidatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) la Primăria Sibiu. Fodor se afla la al doilea mandat de viceprimar când Klaus Iohannis a fost ales preşedinte, iar Consiliul Local Sibiu a ales-o pentru a deveni primar interimar, până la alegeri.

Răzvan Pop, candidatul PNL, este fost director al Direcţiei Judeţene de Cultură Sibiu. De profesie istoric, el a făcut parte din mai multe asociaţii care au ca scop promovarea Sibiului, dar şi din diferite comisii pentru păstrarea patrimoniului istoric.

Ovidiu Sitterli, candidatul PSD, este fostul prefect al judeţului. El este jurist de meserie şi a demisionat din funcţia de prefect la începutul lunii martie, pentru a se putea implica în activitatea electorală.

Diana Popa, candidatul PMP, este avocată în Baroul Sibiu din 2000 şi conduce filiala Sibiu a partidului.

 

TIMIŞOARA

Primarul în funcţie Nicolae Robu este candidatul PNL. El este profesor universitar şi inginer. Robu se află la primul mandat de primar al Timişoarei, iar în trecut a fost rector al Universităţii Politehnica şi senator.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Florică Bîrsăşteanu, candidatul PSD, este medic radiolog. El a fost manager al Spitalului Judeţean Timişoara, în 2009 şi 2014, iar în prezent este deputat.

Adrian Orza, candidat independent, este de meserie inginer. A lucrat la Fabrica de ţigări din Timişoara, fiind chiar directorul acesteia între anii 1999 şi 2000. În anul 2000 a devenit viceprimar al municipiului Timişoara, funcţie pe care a ocupat-o timp de 12 ani, în mandatul fostului primar Gheorghe Ciuhandu. În prezent, Adrian Orza este consilier local independent.

Marius Cristinel Dugulescu, candidatul PMP,  este pastor baptist, iar în mandatul 2008-2012 a fost deputat.

 

VASLUI

Primarul în funcţie Vasile Pavăl candidează din PSD pentru cel de-al treilea mandat. Absolvent al Facultăţii de Construcţii Iaşi, Pavăl a fost repartizat, în 1981, la Serviciul de Sistematizare al Primăriei Vaslui, unde a lucrat până în 1990. Ulterior, a fost director al SC Goscom SA Vaslui. Între 2004-2008 a fost viceprimar, iar în 2012 a fost ales primar din partea USL. Pavăl este preşedintele executiv al organizaţiei municipale a PSD şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean.    

Marius Arcăleanu, candidatul PNL, este absolvent al Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti şi a lucrat ca economist în mediul privat în perioada 2000-2009. Ulterior, timp de trei ani, a fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii Vaslui. În 2012, a candidat la funcţia de primar din partea PDL, clasându-se al doilea, iar ulterior a candidat din partea Alianţei România Dreaptă pentru Camera Deputaţilor, fiind învins. Arcăleanu este preşedintele PNL Vaslui, iar în 2008 a intrat, pe lista PD, în Consiliul Local, for din care face parte şi în prezent.

Cristian Pavelescu este candidatul ALDE. Medic veterinar, Pavelescu a intrat în politică în urmă cu un an şi jumătate, când s-a înscris în Partidul Conservator. Absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară, a preluat în concesiune activitatea la Circa Veterinară Vaslui, unde lucrează şi în prezent.   

Andrei Marius Acasandrei, candidatul PMP, este absolvent al Facultăţii de Hidrotehnică Vaslui, fiind inginer. În prezent angajat la Staţia Meteorologică Vaslui, el nu a mai activat în politică înainte de a se înscrie în PMP.

Alecsandru Volocaru, candidatul Partidului Naţional Democrat, este liderul acestei formaţiuni din toamna anului trecut. El a intrat în politică în 2012, când a fost ales consilier local la Vaslui pe lista PPDD. Odată cu destrămarea formaţiunii, a devenit independent. Volocaru a absolvit, în 2004, Facultatea de Instalaţii Bucureşti şi de atunci lucrează într-o afacere de familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.