Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovlschi, a declarat, marţi, că este dreptul coaliţiei PSD-ALDE să facă săptămânal evaluarea activităţii Guuvernului Tudose, pentru a se asigura că „renumitul program de guvernare” este pus în practică. Ea a ţinut să precizeze că toate aceste „jocuri” care ţin de schimbări bruşte la nivel fiscal nu sunt bune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele României şi în legătură cu acest subiect a fost foarte clar, a făcut apel la responsabilitate, este nevoie de responsabilitate, este nevoie de stabilitate, este nevoie de urmărirea unui traseu pe care să-l înţeleagă şi să-l cunoască toată lumea. Toate aceste jocuri care ţin de schimbări bruşte la nivel de elemente care ţin de finanţe, economie, nu sunt evident bune. O evaluare a Guvernului va fi comunicată de către domnul preşedinte la momentul potrivit. Deocamdată, să sperăm că a fost auzit şi înţeles apelul făcut de domnul preşedinte, apelul la responsabilitate”, a afirmat Mădălina Dobrovolschi.

Chestionată în continuare dacă preşedintele Klaus Iohannis vede oportună evaluarea făcută săptămânal de către coaliţia PSD-ALDE, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a spus că este responsabilitatea acestor partide să se asigure că acel „renumit” program de guvernare este pus în practică.

„Este dreptul coaliţiei care susţine Guvernul să facă astfel de evaluări şi, până la urmă, este şi responsabilitatea acestor partide să se asigure că acel renumit program de guvernare este pus în practică e către guvernul pe care îl susţin”, a conchis Dobrovolschi. 

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că s-a stabilit ca săptămânal să fie şedinţe de informare a coaliţiei despre ceea ce s-a întâmplat în săptămâna precedentă şi activitatea de la Guvern din săptămâna următoare. De asemenea, lunar se va face o analiză a stadiului îndeplinirii programului de guvernare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.