PNL şi PSD au avut joi discuţii în coaliţie pe bugetul pe 2024, prima şedinţă pe acest subiect a celor două partide de guvernare. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis colegilor din partid, la Sinaia, că există un angajament asumat la nivelul Coaliţiei ca bugetul să treacă până la sfârşitul sesiunii parlamentare. ”Trebuie să alegem ce este cu adevărat prioritar, nu vom finanţa ambiţii electorale”, a spus liderul liberal, potrivit unor surse liberale. Liberalii au discutat şi despre reducerea numărului de secretari de stat, ca parte a planului de reducere de cheltuieli asumat şi au insistat ca Guvernul actual sa îşi respecte promisiunile de majorare a salariilor profesorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicolae Ciucă le-a transmis colegilor din partid că trebuie să fie foarte atenţi pe ceea ce propun ca proiecte pentru anul 2024.
 
”Avem un angajament asumat la nivelul Coaliţiei ca bugetul să treacă până la sfârşitul sesiunii parlamentare. Trebuie să alegem ce este cu adevărat prioritar pentru români, nu vom finanţa ambiţii electorale”, a spus liderul liberal, potrivit surselor. 
 
În cadrul şedinţei, miniştrii liberali au prezentat proiectele cele mai de impact pentru populaţiei. Liberalii au insistat şi pentru reducerea numărului de secretari de stat, ca parte a planului de reducere de cheltuieli, acest lucru urmând să se producă în perioada următoare. 
 
Ministrul liberal Cătălin Predoiu a afirmat că va dezvolta, în perioada următoare, un proiect ambiţios, la care se lucrează încă din perioada în care ministerul era condus de Lucian Bode, cu impact şi asupra diasporei, şi anume digitalizarea documentelor importante de identitate precum certificatul de naştere, de căsătorie, divorţ, dece. Proiectul ar urma să fie finalizat până la sfârşitul acestui an, au precizat sursele citate. 
 
Liberalii au stabilit că vor insista la toate nivelurile ca Guvernul  să îşi respecte promisiunile de majorare a salariilor profesorilor.
 
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că în curând va fi finalizat şi sistemul garanţie-returnare. ”Suntem determinaţi să combatem traficul de deşeuri”, a spus Fechet. 
 
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a menţionat, referitor la schema de compensare şi plafonare, că se străduiesc să păstreze la fel facturile consumatorilor şi în această iarnă.
 
Raluca Turcan, ministrul Culturii, a anunţat că a elaborat un proiect al salarizării în domeniul cultural, pentru a impulsiona tânăra generaţie să activeze în acest domeniu, cu  măsuri importante şi pentru cinematografie, şi investiţii.
 
Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării, a precizat că anul acesta vom ajunge la 3000 de contracte semnate în Anghel Saligny. El a afirmat că sunt la zi cu plăţile pe PNRR şi sunt bani pentru toate programele pe care ministerul le-a lansat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.