Deputatul social-democrat Radu Cristescu a declarat că datorită PSD care a elaborat legea prin care cei care se urcă la volan băuţi şi fără permis vor ajunge direct la închisoare dacă provoacă accidente mortale, cunoscută ca „Legea Anastasia”, tânărul de bani gata care s-a urcat drogat la volan şi a ucis doi tineri nevinovaţi în localitatea 2 Mai nu va putea fenta închisoarea şi „va sta vreun deceniu după gratii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Graţie PSD, criminalul de la 2 Mai va sta vreun deceniu după gratii. Românii sunt oripilaţi de tragedia provocată la 2 Mai de un june imberb, drogat a la Untold, şi care a băgat doi tineri nevinovaţi în mormînt şi alţi cîţiva în spital. Băieţelul de bani gata, căruia la 19 ani mami şi tati i-au luat Merţan decapotabil, era atît de trotilat că a fugit de la locul accidentului fără măcar să facă priza cu realitatea. Cu tragedia prin care a îndoliat două familii, mai precis. Înţeleg că puţin mai înainte mai făcuse un accident, fără victime de data asta”, a scris Radu Cristescu, sâmbătă pe Facebook.

Deputatul PSD a adăugat că înaite să existe „Legea Anastasia”, acest criminal cu siguranţă ar fi scăpat cu 2-3 ani de închisoare cu suspendare.

„Ce se întîmplă: în alte vremuri, cu banii părinţilor, cu avocaţi grei şi cu relaţiile potrivite, criminalul precis ar fi scăpat cu 2-3 ani cu suspendare. Dar a înţărcat bălaia. Criminalul va face puşcărie de la 7 ani şi jumătate în sus. Poate chiar vreo 10, pentru circumstanţe agravante. Şi asta pentru că el va fi primul «client» al legii Anastasia, creată de PSD şi promulgată pe 8 iulie. Conform acelei legi care a schimbat Codul Penal, beţivii şi drogaţii care comit accidente auto mortale fac obligatoriu puşcărie. Iar acelaşi Cod mai spune că pedeapsa pentru ucidere din culpă e închisoarea de la unu la 5 ani, iar dacă s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale se majorează cu jumătate. Deci se pleacă de la 7 ani şi jumătate, la care vin şi circumstanţele agravante, care există în acest caz”, a completat Cristescu.

El a mai spus că „graţie PSD, ucigaşii şoselelor nu vor mai fenta puşcăria. Iar părinţii de copii nesăbuiţi se vor gîndi, poate, de două ori mai înainte de a-şi ”dota” odraslele cu bolizi de superlux, arme mortale în mîinile unora. Sincere condoleanţe famiilor celor doi tineri ucişi în accident”.

Două persoane au murit după ce o maşină a intrat într-un grup de tineri, sâmbătă dimineaţă, în localitatea 2 Mai. Şoferul autovehiculului a fugit de la locul accidentului, fiind găsit în Vama Veche. El a fost depistat pozitiv la cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Ulterior producerii accidentului, şoferul autovehiculului a părăsit locul accidentului, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche.

Pe 7 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea iniţiată de către senatorul PSD Robert Cazanciuc şi senatorul PNL Daniel Fenechiu care prevede că şoferii care se urcă băuţi la volan şi fără permis de conducere să ajungă direct la închisoare, dacă provoacă accidente mortale. Actul normativ este cunoscut ca „Legea Anastasia”, denumită astfel în memoria fetiţei de 4 ani care a fost ucisă, pe 1 iunie, în faţa casei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.