Deputatul AUR Lilian Scripnic a contestat, marţi, decizia Comisiei juridice a Camerei privind sancţionarea cu 50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase luni, şi reducerea timpului la pupitru în Camera Deputaţilor 10 secunde, pentru trei luni, venită în urma protestului deputaţilor AUR în plenul în care a fost adoptat proiectul de lege privind prevenirea sepărării copilului de familie. Biroul permanent al Camerei a decis ca această contestaţie să fie supusă votului în şedinţa de plen secretă din data de 6 iunie, alături de alte contestaţii ale parlamentarilor care au fost sancţionaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scripnic precizează în contestaţia înaintată Biroului permanent al Camerei Deputaţilor că decizia comisiei juridice este „nelegală şi netemeinică deoarece încalcă prevederile legale în vigoare, motiv pentru care vă solicit să o revocaţi”.

„În caz contrart, prezenta constituie plângere prealabilă, urmând să mă adresez instanţelor competente pentru suspendarea şi anularea actului contestat”, a completat deputatul AUR, potrivit documentului.

În urmă cu două săptămâni, Comisia juridică a Camerei a decis, în unanimitate, sancţionarea mai multor deputaţi ai AUR cu 50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase luni, şi reducerea timpului la pupitru în Camera Deputaţilor 10 secunde, pentru trei luni. Decizia Comisie a fost luată, după ce vicepreşedintele Camerei Ciprian-Constantin Şerban a făcut o sesizare cu privire la protestul cu pancarte al deputaţilor AUR, din plenul în care a fost adoptat proiectul de lege privind prevenirea sepărării copilului de familie.

Parlamentari si simpatizanţi AUR au fost, în urmă cu două săptămâni, protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat, au protestat şi şi-au jignit colegii, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie, deşi în comisii l-au votat în unanimitate, dar şi în afara Parlamentului, unde au scandat, au ameninţat jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.

Totodată, la dezbaterea propunerii legislative, deputaţii AUR au protestat faţă de acest proiect cu pancarte înscrise cu mesaje precum „Ajutăm familia, nu furăm copiii”, „Opriţi jaful naţional”. Partidul AUR a susţinut că proiectul de lege ar promova măsuri similare celor din ţările nordice, acolo unde autorităţile pot lua un copil din sânul familiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.