Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de informarea formulată de liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache privind faptul că deputaţii Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină nu mai fac parte din grupul parlamentar al partidului şi vor fi deputaţi neafiliaţi. Aceştia au semnat sesizarea făcută de Forţa Dreptei şi USR pe proiectul de lege privind măsurile fiscale pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prin prezenta vă comunicăm faptul că domnul deputat Dan Vîlceanu şi domnul deputat Gheorghe Pecingină nu mai sunt membri ai grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, începând cu data de 10 octombrie 2023, urmare a votului deputaţilor PNL, membri ai grupului parlamentar PNL, prin care s-a validat procedura de excludere din grup, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor. Această procedură a fost aplicată şi de alte grupuri parlamentare în sesiunile parlamentare anterioare din actuala legislatură. În consecinţă, începând cu data de 10 octombrie 2023, domnul deputat Dan Vîlceanu are calitatea de deputat neafiliat. De la aceeaşi dată, 10 octombrie 2023, domnul deputat Gheorghe Pecingină are calitatea. de deputat neafiliat”, arată documentul de care a luat act, miercuri, Biroul permanent al Camerei.

Deputaţii Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină au semnat sesizarea formulată de Forţa Dreptei şi USR la Curtea Constituţională pe proiectul de lege privind măsurile fiscale. CCR va discuta această sesizare pe 18 octmbrie.

Pe 3 iulie, deputatul Dan Vîlceanu a fost exclus din Partidul Naţional Liberal, a anunţat preşedintele PNL Nicolae Ciucă, după şedinţa conducerii partidului. Ciucă a afirmat atunci că solicitarea pentru excluderea acestuia a venit din partea filialei Gorj. Decizia a venit după ce Dan Vălceanu a votat la vedere în Parlament, împotriva învestirii Executivului condus de Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.