Deputatul PNL Vetuţa Stănescu a declarat, luni la dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple a USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, că sănătatea nu trebuie transformată în „trambulină pentru atacuri politice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ministerul Sănătăţii condus de Alexandru Rafila a gândit programe pentru oameni, pentru pacienţi, iar pacienţii nu au şi nu trebuie să aibă culoare politică. Sănătatea este un domeniu care ne interesează şi ne afectează pe toţi şi în niciun moment nu trebuie transformată în trambulină pentru atacuri politice, indiferent dacă suntem la putere sau în opoziţie. Ar trebui ca pentru binele naţiunii noastre, pentru sănătatea poporului român să ne dăm mâna şi să gândim constructiv, să fim parte a soluţiei şi în niciun caz parte a problemei, doar aşa lucrurile vor putea merge în direcţia pe care ne-o dorim, iar câştigaţi în cele din urmă vom fi noi toţi. Fără încrâncenare, fără resentimente, România poate avea un viitor, un viitor construit pe o bază sănătoasă, cu un sistem sanitar adaptat cerinţelor acestor vremuri. Vă solicit respectuos nu votaţi această moţiune. Este o capcană politică întinsă chiar de cei care au avut implicare directă atât în sănătate, cât şi în construirea PNRR, pe care acum nu-l mai văd atât de bun pe cum îl prezentau", a explicat Vetuţa Stănescu, luni la dezbaterea în plenul Camerei a moţiunii simple pe sănătate din plenul Camerei Deputaţilor.

Deputata PNL a mai precizat că activitatea lui Alexandru Rafila ca ministru al Sănătăţii este una vizibilă şi a adăugat că acesta s-a concentrat pe prevenţie, pe diversificarea serviciilor medicale, creşterea tarifelor decontate de CNAS pentru unităţile sanitare.

Camera Deputaţilor a dezbăbut moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Moţiunea simplă este intitulată „Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”.

Textul moţiunii a fost citit, la începutul şedinţei de către deputatul USR Tudor Pop. Votul va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Opoziţia îi reproşează ministrului Sănătăţii că a fost incapabil să gestioneze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Marele specialist Rafila a făcut ţăndări Planul Naţional de Combatere a Cancerului, fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici. Şi-a dovedit nepăsarea totală faţă de sănătatea românilor şi prin refuzul de a elabora, timp de aproape doi ani, normele de aplicare a legii „Stop nosocomiale!”, a mai transmis USR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.