Deputata Alexandra Presură a fost aleasă, duminică, în cadrul Conferinţei Judeţene, preşedinta Organizaţiei de Femei Social Democrate (OFSD) Dolj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Alexandra Presură a devenit, astăzi, la Conferinţa Judeţeană a Organizaţiei de Femei, preşedinta doamnelor social democrate. Mult succes şi realizări pe măsura aşteptărilor!”, a scris fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, duminică pe Facebook. 

De asemenea, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PSD Dolj, a fost constituit si Biroul Executiv de conducere al OFSD Dolj, in functia de secretar fiind aleasa Mihaela Barbieru.

La conferinţa de alegeri au fost prezenţi: presedintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, prim-vicepresedintele PSD Dolj, Cosmin Vasile, presedintele PSD Craiova, Lia Olguta Vasilescu, impreuna cu Biroul Permanent Judetean al PSD Dolj.
 
In calitate de invitate la Conferinta Judeteana de Alegeri a OFSD Dolj au fost prezente doamnele: Rovana Plumb - europarlamentar, Corina Cretu - europarlamentar, Natalia Intotero – Ministrul Ministerului Investitiilor si Proiectelor, Simona Bucura - Ministru Muncii, Maria Grapini - europarlamentar, Maria Lazar – secretar OFSD Romania, Maya Teodoroiu - deputat, Mariana Cirstea - secretar general adjunct la Ministerul Fondurilor Europene, Manuela Catrina - subsecretar de stat – Directoratul National de Securitate Cibernetica, Anca Burdusanu - presedinte OFSD Gorj, Corina Sulger - presedinte OFSD Olt.
 
„Astăzi avem şansa să ne conectăm la adevărate surse de inspiraţie, prin prezenţa invitaţilor noştri, împreună cu care vom dezbate teme prioritare, teme ce au în prim plan rolul femeii în societate şi politică, atât la noi în ţară, cât şi la nivelul Uniunii Europene. În organizaţia PSD Dolj, femeile sunt susţinute, de aceea în momentul de faţă, la nivelul judeţului nostru avem 4 femei parlamentar, 8 femei primari, 4 femei viceprimar, inclusiv la Craiova, 10 femei vicepreşedinte PSD Dolj, şi 97 de femei consilieri. În acest sens, mulţumim conducerii PSD Dolj pentru susţinere şi încredere”, a afirmat Alexandra Presură, conform sursei citate.
 
Totodată, europarlamentarul Corina Creţu a precizat că „judeţul Dolj este cel mai performant în ceea ce priveşte reprezentarea femeilor în politic”.
 
„Am fost surprinsă să văd clipul cu femeile din administraţia locală. Reprezentarea la nivel naţional, în mediul rural, din păcate este un dezastru şi ar trebui să facem mai mult pentru aceste femei. Femeile reprezintă jumătate din populaţia tarii şi eu nu vă ascund faptul că eu sunt produsul acestei egalităţi de gen care a fost cumva impusă de Uniunea Europeană. Nu ar trebui să privim ca pe o excepţie faptul că femeile pot face politica. La nivelul Uniunii Europene s-a lansat o mare campanie de a elimina stereotipurile conform cărora femeile nu pot face politică. Aveţi aici exemplul cel mai bun, doamna Lia Olguta Vasilescu care a trecut prin multe dar cu perseverenţă, a crezut în echipă şi în ea, a reuşit să depăşească toate obstacolele pe care le-a avut şi a schimbat acest oraş”, a explicat Creţu, potrivit sursei menţionate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.