Deputatul USR-PLUS Tudor Benga a afirmat, în plenul reunit de marţi, că Parlamentul şi-a abandonat datoria de a controla Guvernul, având în vedere că bugetul pe acest an trece fără niciun fel de amendament, în forma iniţiată de Executiv. El a adăugat că procesul legislativ a decurs ca în perioada lui Liviu Dragnea, Florin Iordache şi Eugen Nicolicea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Legea bugetului de stat este probabil cea mai importantă lege pe care o votăm ca parlamentari, în decursul unui an de zile, şi eu n-am cine ştie ce vechime în Parlamentul ăsta, dar am fost aici în legislatura trecută, în care majoritatea PSD şi Dragnea şi Nicolicea şi Iordache au călcat în picioare Parlamentul şi parlamentarismul românesc”, a afirmat Tudor Benga.

Deputatul USR-PLUS a mai spus că „an de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă”, iar acest lucru trebuie să se schimbe.

„Problema este următoarea - un buget care trece fără absolut niciun amendament adoptat este în esenţă un Parlament care îşi abandonează datoria de a controla Executivul şi suntem într-o situaţie specială. Chiar suntem într-o situaţie specială de an pandemic şi de deficit excesiv, însă problema este în felul următor: an de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă şi trebuie să schimbăm lucrul ăsta, pentru că e un motiv pentru care instituţia asta este la sub 10% încredere a populaţiei şi va trebui să schimbăm lucrul acesta”, a completat Benga. 

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat marţi proiectul legii bugetului de stat pe 2021, în forma iniţiată de Guvern, nefiind adoptate amendamente. Au fost depuse peste 3.000 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat. Premierul Florin Cîţu a precizat că bugetul pe acest an demontează minciunile celor de la PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.