Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, spune că partidul este la o răscruce şi a trecut, în doar o săptămână, fără consultarea membrilor ”cu greutate”, de la a încerca să dea un suflu nou guvernării, la ieşirea de la guvernare şi îndreptarea către ”o şocantă fuziune cu Ponta-Tudose-şi-un-limbric”. Zamfir anunţă că nu pleacă din ALDE şi nu va accepta funcţia de preşedinte al Senatului, deşi a avut o discuţie în acest sens cu Viorica Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am profitat de absenţa mea din aceste zile pentru a încerca să diger trecerea bruscă pe care ALDE a săvârşit-o în doar o săptămâna de la a încerca să dea un suflu nou guvernării (lucru perfect întemeiat în care cred şi eu) la ieşirea de la guvernare şi îndreptarea către o şocantă fuziune cu Ponta-Tudose-şi-un-limbric. Nu, evident că nu am reuşit şi nu reuşesc să înţeleg resorturile acestei decizii la care nu am fost parte, nu doar pentru că am fost plecat o săptămâna în vacanţă, nu o lună, ci pentru că probabil fiindu-mi cunoscută fermitatea convingerilor a fost mai bine să fiu evitat. Aflu în fiecare zi însă că nu sunt singurul evitat în luarea acestei decizii atât de importante, colegi cu greutate în partid împărtăşind aceleaşi temeri”, a scris, luni, pe Facebook, liderul senattorilor ALDE, Daniel Zamfir.

Potrivit acestuia, ”ALDE ar fi trebuit să se înrădăcineze că autenticul partid liberal care să apere capitalul românesc şi să-i apere pe români de abuzuri”.

”Măsurile economice bune luate în guvernarea asta şi poziţiile noastre la derapajele PSD ne legitimau pentru asta. Acum soarta noastră este să fim înghiţiţi de Ponta? Călin Popescu Tăriceanu este omul care s-a identificat constant în toţi aceşti ani cu lupta împotriva statului paralel, a abuzurilor din justiţie, lucru pentru care l-am preţuit şi m-a determinat să vin în ALDE. Cum să înţeleg acum această logodnă cu instrumentele statului paralel?” a mai scris Zamfir.

Acesta consideră că renunţarea lui Călin Popescu Tăriceanu la candidatură, ”chiar surprinzătoare”, arată ”forţa unui om politic adevărat, capabil de sacrificiu atunci când crede într-o lupta în care altul poate o avea o şansă în plus”.

Zamfir afirmă că nu are ”nimic în minus de spus despre Mircea Diaconu”, dar consideră că ALDE îl putea susţine fără o alianţă cu Victor Ponta.

”Dar de ce nu-l putem susţine fără o alianţa cu Ponta? În plus, asocierea cu Ponta în mod categoric îi dăunează şi lui Mircea Diaconu! Acestea sunt lucrurile la care cred că trebuie să ne răspundem azi şi-n zilele următoare înainte de a fi prea târziu. Mergem dincolo de susţinerea pentru Mircea Diaconu spre o alianţa politică sau fuziune? Mergem de azi în grupuri parlamentare comune? De azi suntem «opoziţia de stânga» aşa cum zice Ponta?”, a mai scris Zamfir.

Acesta consideră că ”ALDE trebuie să fie partidul indentificat cu lupta împotriva abuzurilor, aşa cum a început, cu adevăratul liberalism, cu partidul care apară drepturile şi libertăţile oamenilor, cu lipsa compromisurilor care compromit”.

”Nu sunt un taliban, nu sunt nici un naiv, ştiu că politică înseamnă şi compromis, însă cred că acest compromis de acum ne poate distruge. Voi rămâne să lupt pentru credinţă mea în cele de mai sus (cu atât mai mult cu cât văd că nu sunt singurul în ALDE care gândeşte aşa), nu se pune problema să particip la vreun joc sau la vreo trădare, nu se pune problema să accept să fiu preşedintele Senatului (i-am explicat aceste lucruri şi doamnei premier cu care am avut o discuţie extrem de corectă). Nu plec din ALDE, dar spun ferm că în ciuda neînţelegerilor din guvernare şi lucrurilor incorecte faţă de ALDE nu văd de ce sunt mai frecventabili Ponta-Tudose-limbric decât Dancila-Teodorovici-Fifor!”, a mai scris Zamfir.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.