Senatorul PNL, Daniel Fenechiu, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre intenţia social-democraţilor de a majora pensiile anul acesta prin renegocierea PNRR, că, dacă ministrul Adrian Câciu, ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii, Marius Budăi, găsesc resursele, atunci el va vota majorarea lor cu 50%. ”Aceste declaraţii sunt iresponsabile inclusiv prin repetarea lor”, a mai spus senatorul PNL, arătând că dacă ministrul de Finanţe va veni şi va spune că a identificat 10 miliarde şi vrea să îi dea la pensii, fără să afecteze investiţiile, nu se vor opune nici preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi nici prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă domnul Câciu şi cu domnul ministru al Muncii găsesc resursele, eu votez să le mărim cu 50%, fac declaraţie publică, dacă găsesc resursele. Dar băgăm ţara în cofă. Aceste declaraţii sunt iresponsabile inclusiv prin repetarea lor, am mărit pensiile cu 10%”, a spus senatorul Daniel Fenechiu, despre intenţia PSD de a majora din nou pensiile, anul acesta. 

Senatorul PNL a arătat că mai întât trebuie stabilit fundamentul pentru o o viitoare politică în materie de pensii. ”Trebuie decis ce se întâmplă cu pensiile speciale, dacă permiţi cumulul pensie-salariu, în special la stat, să stabileşti dacă pe pensionarea opţională majorezi vârsta”, a explicat el. 

Fenechiu a precizat că el, personal, cunoaşte zeci de persoane care au 70 de ani, 68 de ani, şi lucrează la stat, având şi pensie. 

Despre anvelopa pentru pensii, Fenechiu a spus că, ”dacă ministrul de Finanţe va veni şi va spune că a identificat 10 miliarde şi vrea să îi dea la pensii, fără să afecteze investiţiile, nu se va opune nici preşedintele Florin Cîţu şi nici prim-ministrul”. 

”Principala problemă este că nu sunt bani, oricum, pe anvelopă mai ai 1%”, a arătat Fenechiu, adăugând că principala problemă este cea energetică. 

Europarlamentarul PSD, Dragoş Benea, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că subiectul pensiilor poate reprezenta ”o piatră de încercare pentru coaliţie” şi l-a atacat dur pe preşedintele PNL, Florin Cîţu, despre care a afirmat că ”este cu degetele încrucişate pe sub masă, vis-a-vis de succesul acestei guvernări”.

El a arătat că PSD doreşte majorarea pensiilor, anul acesta, după termenul limită de 120 de zile, care expiră la sfârşitul lunii martie şi a precizat că acest lucru a fost trasnsmis şi de Lia Olguţa Vasilescu şi de Sorin Grindeanu, în şedinţa conducerii PSD de luni.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.