Deputatul PNL Daniel Constantin a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre intenţia PSD de a pune o taxă suplimentară pentru marile companii, că el personal cunoaşte societăţi care au peste 100 de milioane cifră de afaceri dar care au rata profitabilităţii de 1%, şi, printr-o astfel de măsură, îi ducem la limita insolvenţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Istoria ne arată că până în 2024 am avut această cotă progresivă. Economia a crescut în PIB, din 2004 până în 2022 enorm, datorită acestei cote unice. În 2004, impactul colectării la buget pe salarii, din cât plăteau, era de 2,8% din PIB, după introducerea cotei unice, s-a ajuns şi la 3,7. Cota unică a permis ca anumite economii să fie investite în mediul de afaceri, să crească PIB-ul şi să plătim salarii mai mari”, a explicat fostul ministru al Agriculturii.

Despre cota progresivă, liberalul a menţionat că anumite categorii cu salarii până în 4.000 de lei vor fi avantajate dar nu aceste măsuri nu vor fi sustenabile pe termen mediu, pentru că societăţile care plătesc nu îşi vor mai permite, vor fi sufocate.

”Trebuie să vede ce câştig versus ce pierd, în această perioadă nu trebuie să omorâm societăţile comerciale care plătesc cu greu salariile. (..) Sunt societăţi care au mii de angajaţi. A pune o taxă suplimentară, cunosc eu societăţi care au peste 100 de milioane cifră de afaceri dar care au rata profitabilităţii de 1%, îi ducem la limita insolvenţei”, a spus el.

Despre finalizarea acestor măsuri, Constantin a spus că este destul timp. Codul Fiscal s-a schimbat şi în timpul anului, a arătat el, precizând că pot fi adoptate până la 1 iulie, ca să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

”E timp suficient, probabil că săptămâna viitoare vom veni cu forma finală”, a spus el, arătând că ”nu vom veni cu o taxă nouă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.