Daniel Constantin, fost copreşedinte ALDE, a scris joi, pe Facebook, că, prin acţiunea de excludere a sa din partid, Călin Popescu Tăriceanu îşi „şantajează” colegii pe care îi îndeamnă să renunţe la acţiunile din justiţie, abuzul comis fiind astfel certificat, dar el îşi va susţine în continuare procedurile în instanţă împreună cu cei care sunt alături de el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Între mine şi domnul Tăriceanu, între mine şi o parte dintre cei care au fost NUMIŢI sâmbătă în conducerea ALDE, este o diferenţă fundamentală de gândire şi de abordare politică. Mă delimitez în mod categoric de acţiunile iniţiate de Tăriceanu, de felul în care acesta înţelege politica în anul 2017. Din păcate, Tăriceanu a rămas captiv unui stil arhaic de a face politică. Crede că la 27 de ani după revoluţie poate să se comporte aşa cum o făcea în anii 1990. Inclusiv prin acţiunea de excludere a mea, Tăriceanu îşi şantajează colegii de partid pe care îi îndeamnă să renunţe la acţiunile din justiţie, iar abuzul comis să fie certificat”, a precizat Daniel Constantin.

El a mai spus că poziţia sa şi cea a lui Călin Popescu Tăriceanu sunt „ireconciliabile din cauza principiilor”.

„Nu pot şi nici nu vreau să fac echipă cu un om care zdrobeşte onoarea şi nu are respect pentru parteneriatele pe care le face. Trecutul lui este mărturia spuselor mele”, a completat fostul vicepremier.

În ceea ce priveşte Congresul ALDE, Daniel Constantin a reiterat faptul că a fost „nestatutar” şi „imoral”, Tăriceanu luând decizii care periclitează viitorul partidului.

„A fost un congres pe care îl consider nestatutar şi imoral, unde Tăriceanu a luat decizii care periclitează viitorul ALDE. Acţionează în continuare în ilegalitate, aşa cum probabil că s-a obişnuit. Astăzi, la data la care ia măsuri împotriva mea, conducerea partidului pe care a dorit să îl conducă singur, nu este validată în mod oficial la tribunal. Cred, tot mai mult, că acţiunile lui Tăriceanu împotriva mea au fost premeditate. A ales să îngroape liberalismul sub un maldăr de funcţii în care şi-a numit camarila de servili. Acesta este Tăriceanu şi noul ALDE, subordonat total şi obedient, aşa cum doreşte să îl conducă”, a subliniat fostul copreşedinte ALDE.

Daniel Constantin a ţinut să precizeze că nu acceptă „politica pumnului în gură”.

„Spre deosebire de el, eu nu mint şi nu comit abuzuri. Întotdeauna când am intrat în casa cuiva mi-am arătat respectul faţă de cei pe care i-am găsit acolo. Spre deosebire de mine, Tăriceanu înţelege respectul prin prisma abuzului pe care este obişnuit să îl comită”, a mai afirmat el.

Fostul copreşedinte ALDE a susţinut că se va lupta în continuare pentru „dreptate şi pentru a arăta derapajele care au condus la aceste evenimente”.

„Sunt proceduri în instanţă pe care le voi susţine în continuare alături de cei care sunt alături de mine. În perioada următoare voi decide împreună cu ei calea pe care vom merge. Eu nu voi accepta niciodată să fac o politică prăfuită de trecutul şi de prezentul lui Tăriceanu sau al altor lideri care înţeleg că în 2017 partidele mai pot fi conduse prin cenzură!”, a conchis Daniel Constantin.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis joi să propună Delegaţiei Permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Călin Popescu Tăriceanu avertizându-i pe cei care au semnat contestaţiile în instanţă să şi le retragă, altfel vor fi şi ei excluşi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.