Premierul Viorica Dăncilă spune că cele şase partide care au dat jos Guvernul pe care îl conduce negociază formarea unui nou Executiv, dar nu spun despre un program de guvernare şi ce îi aşteaptă pe români a doua zi de la preluarea guvernării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a fost întrebată, duminică, dacă crede că până la alegerile prezidenţiale va fi învestit noul Guvern.

“Nu am de unde să ştiu, după cum este firesc negocierile se poartă de către cele şase partide de opoziţie, cele şase partide care au reuşit să dea jos un guvern fără a veni cu o altă soluţie în loc. Văd că este implicat în continuare domnul preşedinte Iohannis, nu ne sperie implicarea domniei sale, suntem destul de puternici să mergem înainte, cert este că din motive electorale şi din motive de campanie, cei care vor suferi sunt cetăţenii pentru că vedem că nu au o altă alternativă, negociază, dar nu ne spun despre un program de guvernare, despre ce îi aşteaptă pe cetăţeni începând de a doua zi de când vor prelua guvernarea. Partidul Social Democrat nu va participa la votul pentru noul Guvern”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă are emoţii că unii social-democraţi ar putea trăda din nou şi să voteze noul Guvern, Dăncilă a răspuns: “Nu am emoţii, am încredere. Eu cred că niciun social democrat nu îşi mai asumă să trădeze voturile date şi încrederea cetăţenilor din România”.

Premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă luni alocă banii pentru PNDL şi despre ce sumă este vorba.

“Nu ştiu care este suma, dar aşa cum am precizat de fiecare dată consider că proiectele de dezvoltare locală sunt foarte importante pentru fiecare comunitate din România, indiferent de culoarea politică. Aproape fiecare comunitate din România a beneficiat de aceste proiecte, noi vom aloca banii pentru plata facturilor, ştiu că sunt primari din diferite partide care aşteaptă acest lucru”, a răspuns Dăncilă.

Ea a precizat că e important ca PNL să îşi asume continuarea acestor programe.

“Pentru noi este important ca PNL, cei care vor să preia guvernare, să îşi asume că vor continua aceste programe. Trebuie să înţeleagă că aceste programe sunt importante pentru fiecare judeţ, sunt importante pentru România. De aceea vă spuneam că am văzut discuţii apărute în spaţiul public, cu majorităţi, că unii votează, că unii nu votează, unii susţin, alţii nu susţin. Important e ceea ce vor să facă pentru români pentru că dacă întrebaţi un român acum pe stradă nu ştie ce îi aşteaptă începând de a doua zi de când vor prelua guvernarea, că vor îngheţa pensiile, că vor da afară oameni, aşa cum au declarat în spaţiul public, că vor disponibiliza în prag de sărbători oamenii, că vor creşte din nou impozitele, că renunţă la voucherele de vacanţă aşa cum au afirmat. Toate aceste lucruri creează îngrijorare în rândul oamenilor, iar eu vă garantez că voi lupta împotriva lor, a tuturor, cei şase plus preşedintele ţării, astfel încât să ţin cu oamenii. Nu îmi e teamă de ei şi în această luptă vom merge până la capăt”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.