Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă susţine că rezultatul referendumului din 26 mai trebuie inclus în Constituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă a fost întrebată, joi seară, într-o conferinţă de presă, cum va ajunge la renunţarea la imunitate şi a spus că prin referendum, întrucât Constituţia trebuie revizuită.

”Constituţia trebuie revizuită. Am mai avut un referendum care a fost votat de un număr foarte mare de persoane şi acele măsuri trebuie incluse în Constituţia României”, a spus Dăncilă.

Dăncilă a confirmat că se referă la ”ultimul referendum”, atunci când face această afirmaţie, şi anume la referendumul convocat de preşedintele Iohannis.

Potrivit Biroului Electoral Central, la întrebarea ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” au răspuns 7.922.591 de români, 6.459.383 dintre aceştia alegând răspunsul ”DA”.

La întrebarea ”Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?” au dat un răspuns 7.923.869 de români, 6.477.865 dintre aceştia alegând răspunsul ”DA”.

Prezenţa la vot la referendumul din 26 mai a fost de 41,28%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.