Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la România TV, că, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu îi numeşte în funcţiile de miniştri pe Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici, Guvernul va sesiza Curtea Constituţională (CCR) ”în câteva zile“. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, marţi, pentru Antena 3, că draftul sesizării CCR în privinţa remanierilor este redactat. Olguţa Vasilescu a declarat că ar trebui stabilit prin lege în câte zile este obligat preşedintele să semneze remanierile. Ea a spus că acesta refuză să semneze numirea sa şi a lui Mircea Drăghici, pentru că doreşte să fie suspendat, însă PSD nu îi va face această „plăcere“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Olguţa Vasilescu spune că ar trebui stabilit prin lege în câte zile este obligat preşedintele să semneze remanierile
CITEȘTE ȘI Toader: Draftul sesizării CCR în privinţa remanierilor este gata

Viorica Dăncilă a spus că Guvernul mai aşteaptă „câteva zile” să vadă dacă preşedintele Klaus Iohannis ia o decizie în privinţa celor două remanieri.

„Iar dacă nu se întâmplă nimic, vom merge la CCR, pentru a găsi acolo un rezultat. (...) Cred că e un caz unic în istoria UE, noi avem o situaţie atât de dificilă, în care preşedintele efectiv nu e interesat de modul în care preluăm preşedinţia Consiliului UE“, a mai declarat premierul.

Dăncilă a precizat că în niciun caz PSD nu va face alte nominalizări.

Întrebată dacă a încercat să aibă o discuţie cu preşedintele Iohannis, Viorica Dăncilă a replicat: „Pentru a avea dialog trebuie să existe deschidere din ambele părţi, eu am toată deschiderea, dar nu am primit nici măcar o justificare pentru ce a fost respinsă prima nominalizare”.

Chestionată dacă a avut o discuţie la telefon cu preşedintele, ea a spus: „Eu răspund la orice telefon“.

Membrii Guvernului se află la Bruxelles pentru întâlniri cu Comisia Europeană, în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE de către România de la 1 ianuarie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.