Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi, după mai multe şedinţe ale liderilor social-democraţi, că Paul Stănescu va deţine funcţia de preşedinte executiv al partidului şi că BPN se va întruni în fiecare luni, iar Comitetul Executiv va avea şedinţe lunar, în teritoriu. Ea şi-a însuşit afirmaţiile multora dintre membrii PSD conform cărora s-a discutat foarte mult despre justiţie, în detrimentul altor teme. E a precizat că nu a aut nicio discuţie cu liderul Pro România, Victor Ponta. Marcel Ciolacu va fi propus pentru conducerea Camerei Deputaţilor. Comitetul Executiv al PSD discută marţi şi propunerile de noi miniştri. În ceea ce priveşte votul din diaspora, Dăncilă spune că aceia care au procedat greşit trebuie să plece acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Şedinţă la PSD - Carmen Mihălcescu, preşedinte interimar al Camerei/ Oprişan: Alegerile le-a pierdut PSDragnea, acum e un alt PSD. Discuţia despre justiţie în PSD a încetat

 

Comitetul Excutiv al PSD discută şi propunerile de noi miniştri
 
"Interimatul pentru cele trei ministere, deci noi săptămâna aceasta trebuie sa trimitem către Cotroceni propunerile pentru aceste trei portofolii. În această după amiază am să cer colegilor mei să vină cu propuneri. Aceste propuneri vor fi votate în Comitetul Executiv Naţional. Dincolo de aceste propuneri trebuie să venim şi cu o nominalizare pentru postul de vicepremier, pentru că, aşa cum ştiţi, Viorel Ştefan se va duce la Curtea de Conturi europeană", a precizat Dăncilă, adăugând că majoritatea este cea care stabileşte cine va fi nominalizat pentru aceste trei portofolii. 
 
Viorica Dăncilă despre candidatura la vreo funcţie în partid 
 
"Nu  m-am gândit la acest lucru şi cred că acum important, dincolo de funcţie şi de persoană, este traiectoria partidului, este modul în care vom acţiona  în gestionarea această situaţie. Deci nu am avut nicio discuţie legată de o anumită persoană, legată de o anumită funcţie pe care să ocupe cineva. Pentru noi este important să vedem cum ne poziţionăm în perioada următoare, cum trecem peste această perioadă dificilă şi cel mai important este unitatea partidului, pentru că aşa cum ştiţi trebuie să avem un preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PSD",   spus premierul.
 
Ea şi-a exprimat încredrea că Marcel Ciolacu va fi numit la conducerea Camerei: "Vom avea o majoritate, am această încredere".
 
Dăncilă, despre votul din diaspora: Cei care au procedat greşit şi care au evaluat greşit trebuie să plece acasă. Fie că vorbim de ambasadori sau de consuli
 
"Nu sunt mulţumită de votul din diaspora. Nu sunt mulţumită de ceea ce s-a întâmplat, în ziua votului am telefonat, am vorbit de mai multe ori la Ministerul Afacerilor Externe, ştiam că este o organizare bună, ştiam că s-au trimis buletine de vot şi s-au deschis secţii în funcţie de solicitările ambasadorilor din statele în care avem un număr mai mare de români. Conform solicitărilor ambasadorilor sau, respectiv, consuli, s-au trimis buletine de vot şi s-au stabilit secţile de votare. De aceea am cerut MAE o analiză a ceea ce s-a întâmplat, iar cei care au procedat greşit şi care au evaluat greşit trebuie să plece acasă. Fie că vorbim de ambasadori sau de consuli.  Din punct de vedere al ministerului, s-au deschis atâtea secţii de votare câte au fost solicitate de către ambasadori sau consuli. S-au trimis buletine de vot şi buletinele de vot au fost suficiente în funcţie de solicitările ambasadorilor, respectiv consulilor. Deci eu consider că s-a greşit acolo. Vom vedea ce va spune această analiză pe care o facem şi cei care au greşit, de la primul până la ultimul, trebuie să plece acasă pentru că dacă nu procedăm aşa această situaţie o vom avea şi la alte alegeri şi nu putem accepta acest lucru", a precizat Viorica Dăncilă.
 
 
Dăncilă: Ultima discuţie cu Liviu Dragnea a fost cea în care mi-a spus să nu demisionez
 
Întrebată dacă a avut o discuţie cu Liviu Dragnea după ce instanţa anunţat decizia de condamnare, Dăncilă a răspuns: "Nu nu am avut nicio discuţie. Am avut o discuţie cu Liviu Dragnea în seara de dinaintea deciziei justiţiei şi mi-a spus, aşa cum a declarat şi public, să nu îmi dau demisia pentru că în spatele meu sunt mii de oameni care aşteaptă să punem în practică proiectele din programul de guvernare. Aceasta a fost ultima discuţie pe care am avut o cu Liviu Dragnea"
 
Ea a evitat să comenteze decizia în cazul lui Dragnea.
Întrebată în legătură cu informaţiile confoirm cărora Dragnea ar fi trimis mesaje colegilor să o susţină pe Olguţa Vasilescu la şefia partidului, Dăncilă a precizat că statutar nu ar fi putut acest lucru pentru că preşedintele executiv este cel care preia interimatul la conducerea partidului.
 
Dăncilă, despre discuţii cu Victor Ponta
 
"Nu am vorbit cu Victor :Ponta,  nu am vorbit cu Pro România,  nu am avut nicio discuţie legată de o viitoare negociere. Am vorbit cu domnul Tăriceanu, după cum ştiţi suntem în coaliţie, Vom avea o discuţie şi cu UDMR. Suntem deschişi dialogului, dar nu am avut nicio discuţie cu Pro România. (...) Dacă se va deschide vreodată o alianţă sau o discuţie o vom decidee tot în forurile statutar", a spus premierul.
 
Dăncilă:  Mulţi consideră, şi eu consider, că au fost foarte multe discuţii despre justiţie. Au fost foarte multe realizări ale guvernului, s-a realizat 73% din programul de guvernare, dar întotdeauna atenţia, întotdeauna discuţiile au fost despre justiţie şi cred că acest lucru a nemulţumit mare parte a electoratului
 
"Am discutat despre modul în care vom funcţiona în cadrul partidului, astfel în cadrul Bioului Permanent Naţional am hotărât ca funcţia de preşedinte executiv să fie ocupată de Paul Stănescu, Biroul Permanent Naţional să se întrunească în fiecare luni a săptămânii, iar Comitetul Executiv Naţional, care conform statutului trebuie să se întrunească o dată la trei luni, să îl întrunim în fiecare lună, iar şedinţele să aibă loc în teritoriu. Cred că este important să avem o viaţă de partid în care să luăm hotărârile, să avem o relaţie sudată şi toate hotărârile importante pentru Partidul Social Democrat să le luăm în cadrul partidului", a declarat Dăncilă.
 
"Am discutat cu membrii PSD, cu membrii Parlamentului, fie că vorbim de Senat sau Camera Deputaţilor toţi au dat un mesaj de unitate, toţi vor ca să menţinem guvernarea, să mergem mai departe, să revenim la mesajele şi la ceea ce am promis în 2016, astfel încât să trecem peste această perioadă dificilă. Este o perioadă dificilă şi să putem să ne apropiem de cetăţeni să vorbim despre soluţiile pe care le vedem din punct de vedere economic şi social. Mulţi consideră, şi eu consider, că au fost foarte multe discuţii despre justiţie. Au fost foarte multe realizări ale guvernului, s-a realizat 73% din programul de guvernare, dar întotdeauna atenţia, întotdeauna discuţiile au fost despre justiţie şi cred că acest lucru a nemulţumit mare parte a electoratului", a subliniat premierul.
 
De asemenea la Comitetul Executiv Naţional vor participa şi miniştrii tocmai pentru a avea o coerenţă a avea o bună comunicare între măsurile luate de guvern şi partid.
 
Dăncilă: Aveam posibilitatea să ne spunem fiecare opinia, nu am făcut-o
 
Întrebată dacă e vina tuturor sau a unui singur om, Dăncilă a răspuns: "Eu cred că trebuie să ne asumăm toţi această vină pentru că aveam posibilitatea să ne spunem fiecare opinia, nu am făcut-o şi atunci eu cred că trebuie să ne asumăm toţi rezultatul alegerilor europarlamentare. Am spus că o să facem o analiză, astfel încât să nu mai repetăm aceste greşeli". 
 
Dăncilă, despre PSD fără Liviu Dragnea: Nu este uşor. Sunt destui oameni care trebuie să dea un răspuns atunci când au o problemă cu justiţia şi acest lucru nu îl vedeţi doar la PSD.
"Nu este uşor. Un rezultat la europarlamentare care nu poate mulţumi Partidul Social Democrat, preşedintele partidului arestat, deci nu este o situaţie... nu spun că este o situaţie neplăcută, este o situaţie dificilă, dar, ca de fiecare dată PSD în momentele sale grele, a dat dovadă de unitate şi de puterea de a merge mai departe. 
 
În ceea ce priveşte scandalurile de corupţie din PSD ea a spus că nu doar în PSD sunt astfl de probleme
 
"Nu aş vrea să lipiţi această etichetă doar Partidului Social Democrat. Dacă ne uităm şi la celelalte partide, sunt destui oameni care au probleme penale, sunt destui oameni care au dosare în curs, sunt destui oameni care trebuie să dea un răspuns atunci când au o problemă cu justiţia şi acest lucru nu îl vedeţi doar la PSD. Tocmai această idee care a fost inoculată în ultima perioadă că problemele cu justiţia au fost doar la PSD a fost complet incorectă. Eu pot să afirm cu certitudine că aceste probleme trebuie să le deconteze fiecare partid şi trebuie să le deconteze persoana care are un dosar sau are o problemă cu justiţia, nu trebuie să le decontăm toţi. Am văzut anumite etichete care s-au pus,  am văzut anumite etichete legate de corupţie, anumite etichete legate de hoţi. Nu am nicio problemă, nu am avut niciodată nicio problemă. De ce să fim judecaţi toţi? Cei care au probleme să şi le rezolve dar eu cred că nu trebuie privit în ansamblu un partid ca şi fiind corupt sau care să aibă probleme", a afirmat premierul.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.