Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că guvernarea nu este pusă în pericol, iar coaliţia va merge mai departe, chiar dacă PSD are propriul candidat la alegerile prezidenţiale, iar ALDE are candidatul său. Dăncilă spune că şi-ar fi dorit candidat comun, dar ”fiecare partid după alegerile europarlamentare vrea efectiv să îşi arate puterea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din punct de vedere al alianţei şi continuarea guvernării, am văzut că atât domnul Călin Popescu Tăriceanu, cât şi alţi lideri din ALDE au spus că vor continua guvernarea. Deci eu nu cred că guvernarea este pusă în pericol. Faptul că avem candidaţi fiecare partid din alianţă, bineînţeles că ne-am fi dorit un candidat comun, noi ne-am fi dorit candidat comun susţinut de ALDE, ALDE candidat susţinut de PSD. Eu cred că fiecare partid şi-a făcut propriile calcule şi fiecare partid după alegerile europarlamentare vrea efectiv să îşi arate puterea, să îşi arate forţa şi cred că acest lucru este un lucru normal”, a declarat, miercuri seară, la Digi24, Viorica Dăncilă.

Aceasta a continuat precizând că guvernarea nu este pusă în pericol, iar coaliţia va merge mai departe.

”Eu cred că guvernarea nu este pusă în pericol şi coaliţia va merge mai departe în ceea ce priveşte guvernarea. Bineînţeles că, din punct de vedere al prezidenţialelor, al programelor de campanie, fiecare partid va avea propria opinie, propria acţiune pentru că fiecare partid îşi va susţine candidatul”, a mai spus Dăncilă.

Când i s-a atras atenţia că liderul ALDE s-a declarat dezamăgit de faptul că a existat ideea susţinerii candidaturii sale, iar PSD a revenit asupra deciziei, Dăncilă a spus: ”Aceste discuţii au existat, nu le neg. Dar, după alegerile europarlamentare, când rezultatele au fost mult sub aşteptări, când rezultatele au dezamăgit atât Partidul Social Democrat, cât şi ALDE, fiecare dintre noi vrem de fapt să vedem care este scorul nostru, cum putem să ne mobilizam pentru a obţine un rezultat foarte bun pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, având în vedere că avem trei rânduri de alegeri: alegeri prezidenţiale, locale şi parlamentare şi fiecare partid îşi face propriile calcule. Acesta a fost cred că principalul motiv pentru care în Partidul Social Democrat liderii de organizaţii judeţene au cerut să avem candidatul de la PSD şi s –a dat un vot în acest sens în Comitetul Executiv. Cu o singură abţinere, toţii au vrut un candidat din partea Partidului Social Democrat”.

Comitetul Executiv al PSD a decis să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale, fiind desemnată Viorica Dăncilă.

La rândul lor, reprezentanţii ALDE au decis prin vot să-l trimită pe Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.