Premierul Viorica Dăncilă dă asigurări că organizarea Summitului "Iniţiativa celor Trei Mări” nu va fi afectată de reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, la rectificarea bugetară, ea spunând că ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, i-a transmis că "nu vor exista sincope". Premierul a mai susţinut că, dacă "va exista necesitatea unor cheltuieli suplimentare, Guvernul va găsi soluţii", pentru că ea îşi doreşte un summit de succes, "cu o finalitate foarte bună din punct de vedere economic".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnul ministru Eugen Teodorovici a spus că nu vor exista sincope în ceea ce ţine de funcţionare şi ne ţinem de acest aspect. În condiţiile în care va exista necesitatea unor cheltuieli suplimentare, cu siguranţă Guvernul va găsi soluţii şi să nu uităm că este prima rectificare bugetară şi vom face o nou rectificare, spunem noi, la sfârşitul lunii octombrie”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată despre Summitul "Iniţiativa celor Trei Mări", despre care preşedintele Klaus Iohannis spunea că va fi organizat pe datorie.

Dăncilă susţine că este exclus ca summitul să fie organizat pe datorie, aşa cum afirma preşedintele Klaus Iohannis.

“Exclus acest lucru. În condiţiile în care ar necesita o dublare financiară, o proecţie financiară pentru Summitul celor Trei Mări, şi nu numai, pentru anumite reuniuni care implică participare internaţională, niciodată nu vom lăsa să se întâmple acest lucru. Considerăm că este foarte important ca să avem aceste reuniuni importante care să aducă şi vizibilitate, încredere şi, în acelaşi timp, să aibă o finalitate”, a mai spus premierul.

De asemenea, şeful Executivului a susţinut că îşi doreşte un summit de succes, cu o finalitate foarte bună din punct de vedere economic.

“Noi ne dorim chiar un summit de succes, care să aibă o finalitate foarte bună din punct de vedere economic, spun eu, ca şi şef al Guvernului, pentru România, dar şi din punct de vedere al vizibilităţii României şi al prestigiului de care trebuie să se bucure România”, a mai susţinut Viorica Dăncilă. 

În 24 august, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Sibiu, că Summitul "Iniţiativa celor Trei Mări”, la care sunt aşteptaţi şefi de state şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări, se va organiza ”pe datorie”, având în vedere reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, la rectificarea bugatară.

"Vom organiza Summit-ul pe datorie. Aici ne duce Guvernul de incompetenţi, aşa că ne descurcăm. Summit-ul se va organiza, în bună parte, pur şi simplu pe datorie. Eu nu pot să anulez un Summit pentru care ne-am luptat toţi, şi diplomaţia română, şi eu, un Summit unde s-au făcut invitaţii de anul trecut”, a spus Klaus Iohannis.

În perioada 17-18 septembrie, la Bucureşti va avea loc a treia ediţie a Summitului "Iniţiativa celor Trei Mări”, găzduit în acest an de România şi organizat de către Administraţia Prezidenţială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.