Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că s-a decis continuarea guvernării cu ALDE, iar colegii au respins ca PRO România să intre la guvernare. Dăncilă a mai spus că PSD nu acceptă ultimatumuri, că nu se va face o restructurare guvernamentală, ci doar o remaniere şi că la 1 septembrie va veni cu o „ajustare” a programului de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Le-am spus colegilor că am avut întâlniri în coaliţie şi că am decis continuarea guvernării, care mai are multe proiecte şi care trebuie să asigure stabilitatea României în continuare”, a precizat Dăncilă.

Ea a mai spus că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a discutat cu colegii din CEx despre principalele puncte din rectificarea bugetară.

Potrivit lui Dăncilă, cea mai mare parte a şedinţei a fost despre organizarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale. S-a discutat despre organizarea congresului partidului în 24 august şi platforma politică a candidatului pentru alegerile prezidenţiale.

„PSD a dat dovadă încă o dată de coeziune şi de faptul că în partid democraţia există, fiecare coleg şi-a spus punctul de vedere”, a concluzionat Viorica Dăncilă.

Întrebată despre faptul că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a dat un ultimatum ca până pe 20 august să vină cu un nou program de guvernare şi o echipă restructurată, Dăncilă a replicat că „PSD nu acceptă un ultimatum”, iar discuţiile dintr-o alianţă trebuie să fie constructive.

„Nu avem în vedere o restructurare guvernamentală în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştrilor care nu au performat şi o ajustare a programului de guvernare. (...) Marea majoritate a colegilor au decis că nu e oportună cooptarea PRO România la guvernare. Am avut o discuţie cu Victor Ponta despre o eventuală susţinere a PSD. S-au abordat noţiuni generale, nimic punctual, pentru că nu mă puteam să mă angajez la nimic fără o decizie în partid”, a mai declarat Dăncilă, precizând că declaraţiile lui Victor Ponta i-au deranjat pe membrii CEx al PSD.

„Victor Ponta a lansat această ipoteză de a veni la guvernare, dar n-au fost discuţii care să se finalizeze cu un protocol, cu o soluţie”, a precizat Dăncilă.

Întrebată dacă nu face o restructurare guvernamentală din teamă de un vot în Parlament, premierul a declarat: „Nu mi-e teamă de un eventual vot în Parlament, am trecut examenul votului şi pentru preşedintele Camerei Deputaţilor, şi la moţiunea de cenzură, dar pentru noi prioritar acum e programul de guvernare şi voi veni la 1 septembrie cu ajustarea programului de guvernare”.

„Nu modificăm programul de guvernare, pentru că a fost votat în Parlament şi nu avem voie să îl modificăm, e vorba de o ajustare”, a subliniat Dăncilă.

Întrebată dacă s-a gândit să renunţe la candidatura la Preşedinţie, Viorica Dăncilă a replicat: „Categoric, nu”.

Dăncilă a mai spus că nu a discutat cu Tăriceanu despre candidatura la Preşedinţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.