Premierul Viorica Dăncilă spune că a avut un "dialog constructiv" cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. "Ne-a arătat aprecierea pentru modul remarcabil în care ne-am exercitat mandatul de preşedinţie rotativă", afirmă Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a spus, într-un interviu difuzat miercuri seară de Antena 3, că s-a întâlnit cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care şi-a aratat aprecierea pentru modul în care România îşi exercită mandatul la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"Astăzi m-am întâlnit cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans. Am avut un dialog constructiv, ne vom întâlni şi la vizita pe care domnia sa o va face în România. Ne-a arătat aprecierea pentru modul remarcabil în care ne-am exercitat mandatul de preşedinţie rotativă. A menţionat faptul că echipa pe care o coordonez, alături de miniştri, alături de reprezentanţa României la Bruxelles, a obţinut rezultate foarte bune pe un număr important de dosare”, a declarat primul ministru.

Dăncilă a spus că această apreciere nu vine şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

"Acest lucru arată aprecierea pe care Comisia Europeană o are faţă de Guvernul României, o apreciere care vine de la Bruxelles şi, din păcate, nu vine din partea preşedintelui României pentru lucruri care sunt evidente. De multe ori îl văd pe domnul preşedinte Iohannis vorbind despre preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, vorbind de anumite lucruri bune care se întâmplă, dar în spatele acestor lucruri, în spatele dosarelor închise, în spatele agendei europene, se află de fapt Guvernul României, miniştri din guvern pe care dânsul îi blamează atât”, a explicat Viorica Dăncilă.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans i-a transmis premierului Dăncilă îngrijorarea crescând cu privire la situaţia din Justiţie, potrivit unui purtător de cuvânt al CE.

Conform sursei citate,  discuţia, a doua într-o lună, a fost "deschisă şi onestă".

"Ei au abordat chestiuni referitoare la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, iar prim-vicepreşedintele CE a exprimat îngrijorarea crescând cu privire la situaţia actuală şi la cele mai recente evoluţii. El a declarat că sunt necesare progrese rapide în toate chestiunile care au provocat îngrijorare în ultimele săptămâni. Cei doi oficiali au decis ca experţi din România şi ai Comisiei Europene să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a discuta aceste probleme", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.