Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în cadrul întâlnirii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNJR), că principalul element al Codului finanţelor publice va fi formula de echilibrare a bugetelor locale, astfel ca în acest an 100% din impozitul pe venit să ajungă la bugetele locale. Ea a spus că există posibilitatea să poată fi crescută suma de 750 de lei/locuitor, din formula de echilibrare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Proiectul este finalizat în baza tezelor prealabile adoptate în 2017 şi urmează să fie adoptat până la sfârşitul anului. Elementul principal al Codului va fi formula de echilibrare a bugetelor locale. Aşa cum am încercat şi în 2017, conform programului de guvernare, ne-am propus ca 100% din impozitul pe venit să fie sursa bugetelor locale şi echilibrarea să conducă la bugete minime de funcţionare”, a susţinut premierul.

Ea spune că grupurile de lucru şi preşedinţii consiliilor judeţene vor identifica “cea mai bună variantă pentru această formula”.

“După cum ştiţi, în 2018 s-a stabilit 750 de lei pe locuitor. Consider că numai împreună, în spiritul practicii anilor precdenţi ai grupurilor de lucru putem identifica cea mai bună variantă pentru această formulă. De exemplu, poate suma de 750 de lei va fi doar pentru un minim şi va putea fi crescută în funcţie de serviciile publice existente la nivelul fiecărei localităţi Aşteptăm de la dumneavoastră o propunere fundamentată şi agreată cu toate structurile asociative din administraţia local, astfel încât acest proiect de lege important să fie cât mai repede promovat”, a adăugat Dăncilă.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.