Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că a transmis Serviciului de Protecţie şi Pază că renunţă la protecţie, gest pe care îl fac toţi miniştrii. Ea a ţinut să precizeze că nu are o problemă cu ofiţerii SPP sau cu instituţia. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, că renunţarea la protecţia SPP de către membrii Cabinetului nu este o decizie politică, luată la partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dragnea: Renunţarea la protecţia SPP de către membrii Cabinetului nu este o decizie politică

"Precizez că am transmis Serviciului de Protecţie şi Pază încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune", a declarat Dăncilă.

Ea a subliniat că nu are o problemă cu ofiţerii sau cu instituţia.

"Nu am nicio problemă cu ofiţerii SPP şi nici cu instituţia, însă aceasta este decizia mea", a afirmat Viorica Dăncilă.

Informaţia privind decizia sa şi a membrilor Guvernului de a renunţa la serviciile SPP a apărut încă de marţi, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a spus luni seară, la Antena 3, că, instituţional, orice premier trebuie să aibă contacte cu SRI, cu SIE şi cu SPP, însă şeful SPP, Lucian Pahonţu, a fost implicat mai mult decât era cazul în Guvern.

„L-am văzut pe Mihai Tudose cum a evoluat după ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am mulţumit azi, a devenit acelaşi coleg deschis şi glumeţ. Poate tensiunea de acolo, poate influenţele. N-avem de unde să ştim acum, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom află. Mai mulţi colegi mi-au spus că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât era cazul. Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi dumnealui poate să fie şeful partidului. Poate că i s-a spus şi lui Grindeanu, lui Tudose, nu ştiu”, a declarat Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.