Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat miercuri că folosirea Jandarmeriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea în procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este inacceptabilă şi îi cere explicaţii ministrului de Interne, Carmen Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Jandarmeria este folosită pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de ziarişti la procesul de la Înaltă Curte sau în interes de partid împotriva cetăţenilor, cum s-a întâmplat la ultimul congres PSD de la Sala Palatului. Aşa ceva este inacceptabil, iar ministra de Interne a lui Liviu Dragnea trebuie să răspundă”, a scris Ionel Dancă pe contul său de Facebook.

El susţine că „pesedizarea” României trebuie să înceteze, deoarece oamenii liberi nu au nevoie de paza jandarmilor.

„Pesedizarea statului şi a instituţiilor de forţă este un reflex autoritar de sorginte comunistă care trebuie să înceteze. Oamenii liberi şi nevinovaţi nu trebuie păziţi de jandarmi pe stradă, în tribunale sau la reuniuni de partid”, a adăugat acesta.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat miercuri, timp de aproximativ trei ore, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana, şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, şi a spus în faţa magistraţilor că respinge categoric toate acuzaţiile care i se aduc, pentru că se consideră nevinovat. El a susţinut că încearcă să înţeleagă de ce a fost trimis în judecată fără nicio probă, ci doar în baza unor "bârfe spuse la un şpriţ" şi că a rămas "ţinta DNA".

La ICCJ au fost prezenţi jandarmi încă de la  sosirea liderului PSD.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.