Europarlamentarul PNL Dan Motreanu anunţă joi că, împreună cu colegii din delegaţia PPE România, a semnat amendamentele iniţiate de Daniel Buda şi Iuliu Winkler la propunerea Comisiei Europene, prin care cer ca reintroducerea tarifelor de import să fie posibilă şi în cazul cerealelor şi mierii, extrem de importante pentru România, precum şi în cazul produselor oleaginioase, iar în anii de referinţă să fie inclus şi 2021, an anterior războiului declanşat de Rusia în Ucraina şi a liberalizării comerţului cu Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Solicităm măsuri pentru protejarea fermierilor români, în contextul propunerii Comisiei Europene de prelungire a liberalizării comerţului cu Ucraina.
Împreună cu colegii din delegaţia PPE România, am semnat amendamentele iniţiate de Daniel Buda şi Iuliu Winkler la propunerea Comisiei Europene.
Cerem ca reintroducerea tarifelor de import să fie posibilă şi în cazul cerealelor şi mierii, extrem de importante pentru România, precum şi în cazul produselor oleaginioase. De asemenea, vrem ca în anii de referinţă să fie inclus şi 2021, an anterior războiului declanşat de Rusia în Ucraina şi a liberalizării comerţului cu Ucraina”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.
 
Europarlamentarul PNL precizează că ”Comisia Europeană a propus o ”frână de urgenţă” pentru păsări de curte, ouă şi zahăr, prin care s-ar stabiliza importurile la volumul mediu al importurilor în 2022 şi 2023”.
 
”În cazul în care importurile acestor produse ar depăşi volumele respective, tarifele ar fi reinstituite pentru a se asigura că volumele importurilor nu le depăşesc în mod semnificativ pe cele din anii precedenţi. Amendamentul nostru se referă la importurile de grâu comun, făină şi pelete; orz, făină şi pelete; ovăz; porumb, făină şi pelete; crupe şi făină de orz; boabe de cereale altfel prelucrate; seminţe de floarea-soarelui, ulei şi alimente; seminţe de rapiţă, ulei şi făină şi miere”, spune Motreanu. 
 
”În cazul în care unul dintre aceste produse din Ucraina este importat în UE sau tranzitat de UE, destinaţia pentru toate transporturile produsului respectiv ar trebui stabilită înainte de intrarea în UE de către autorităţile ucrainene. În plus, autorităţile ucrainene ar trebui să furnizeze Comisiei Europene documentaţia necesară care să ateste că transporturile respective au ajuns la destinaţie”, menţionează eurodeputatul liberal. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.