Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri, că Poliţia Română raportează peste o tonă de droguri capturate, anul trecut, peste 40 de acţiuni operative de la începutul anului, în care au fost indisponibilizate 2,5 tone de substanţe psihoactive. El a arătat că anul trecut s-au desfăşurat peste 20.000 de activităţi de către Agenţia Naţională Antidrog, atât în mediul şcolar cât şi în familii şi în comunităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din datele pe care le avem la nivelul Guvernului, anul trecut au fost capturate droguri, Poliţia Română raportează peste o tonă de droguri capturate, peste 40 de acţiuni operative de la începutul anului, în care au fost indisponibilizate 2,5 tone de susbstanţe psihoactive”, a spus Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că, dincolo de toate aceste statistici care ţin de partea de combatere, există şi activităţi importante de prevenire, pe care Agenţia Naţională Antidrog le desfăşoară.

”Anul trecut au fost peste 20.000 de astfel de activităţi şi în mediul şcolar şi în familii şi în comunităţi, cu acţiuni punctuale de informare, de educare şi conştientizare pe care drogurile le aduc asupra oamenilor şi mai ales asupra copiilor”, a arătat el.

Dan Cărbunaru a menţionat că sunt peste 700 de persoane care au intrat în interacţiuni nu doar cu experţii de la Antidrog ci şi cu partenerii din mediul şcolar şi mediul gestionat de ministerul Educaţiei şi ministerul Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.