Fostul preşedinte USR Dan Barna a declarat, marţi, la Digi24, că n u va candida la Congres pentru funcţia de preşedinte. El a spue, despre Cătălin Drulă, că este în momentul de faţă preşedinte interimar, şi are toată încrederea în el şi crede că este şi ”acel depozitar de încredere şi speranţă de care au cu toţii nevoie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu se pune problema ca eu să revin în perioada imediat următoare, pentru că am condus partidul 4 ani, zic că am avut un mandat bun, de succes, am luat partidul cu contabilitatea în plasă şi l-am dus la un partrid care ajunsese şi la guvernare (..) Cătălin Drulă este în momentul de faţă preşedinte interimar, am toată încrederea în el şi cred că este şi acel depozitar de încredere şi speranţă de care avem cu toţii nevoie”, a spus Barna. 

Barna a arătat că întotdeauna, deciziile se iau în Biroul Politic, care este organiul executiv al partidului şi este firesc să fie aşa, pentru că aşa a fost construit USR-ul. 

Dan Barna a mai spus că obiectivul USR, dincolo de demisia nefericită şi neanticipată a lui Dacian Cioloş, este necesitatea de a fi acel partid de opoziţie de care România are atâta nevoie, pentru că actuala majoritate nu face nimic.

”Spuneţi-mi ce decizie importantă s-a luat cu larga majoritate pe care preşedintele Iohannis ne-a dat-o ca soluţie la reîmbrăţişarea PSD-ului”, s-a întrebat retoric Barna. 

Întrebat dacă va candida la Congres, Barna a spus: ”Nu, nu voi candida acum, la preşedinţia partidului, pentru că, repet, eu am acumulat în aceşti patru ani rezultate de care sunt mândru, dar, în egală măsură, toate aşteptările şi toate dorinţele, multe nerealiste, ale oamenilor, s-au reflectat în reproşul adresat preşedintelui partidului. Din această perspectivă, nu cred că în momentul acesta, apariţia mea în prima linie ar ajuta nici organizaţia şi nici percepţia publică, şi din acest motiv, nu cred că o candidatură a mea este o decizie înţeleaptă”. 

Fostul lider USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, la Digi FM, că în opinia sa, un Congres al partidului, cât mai repede, ar fi binevenit, în care să se clarifice nişte lucruri inclusiv legat de organizarea internă. .

Potrivit lui Cioloş, după fuziune, lucrurile în interiorul partidului nu s-au legat. ”La unii, probabil că e ideea asta că fără puterea în partid nu o să fie relevant şi atunci caută să o ţină într-un mod de organizare bloc, mai puţin deschiderii spre dezbatere.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.