Liderul USR, Dan Barna, afirmă că va insista ca bugetul să fie dezbătut în Parlament, aceasta fiind calea normală. Angajarea răspunderii, ”nu doar că ar lăsa Parlamentul în offside, dar se creează un precedent foarte periculos pentru România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul USR, Dan Barna, a vorbit, marţi seară, la B1 TV despre proiectul de buget pentru anul 2020 şi a afirmat că deficitul prgnozat de 3,6% este ”foarte mare, din orice punbct de vedere”.

”Foarte multe dintre cheltuielile de acolo sunt cheltuieli din zona

Obligatorie. Am solicitat responsabilitate apropo şi de creşterea aceea

dramatică aş spune de la Ministerul Muncii legată de subiectul pensiilor
din septembrie. Este o discuţie care ar trebui să rămână deschisă din punctul nostru de vedere. În niciun stat civilizat nu există o creştere a unei categorii de cheltuieli importante cu 40% într-un singur an. (...)  este o măsură de iresponsabilitate”, a spus Dna Barna.

Întrebat despre asumarea răspunderii pe buget, Dan Barna a spus: ”nu doar că ar lăsa Parlamentul în offside, dar se creează un precedent foarte
periculos pentru România. Bugetul naţional este cea mai importantă lege din
România, de acolo porneşte totul. În contextul în care avem o angajare de
răspundere pe buget, fără dezbatere parlamentară, e un precedent foarte
periculos. Orice guvern viitor, poate nu la fel de bună credinţă cum este
acesta, ar putea să folosească acest precedent”.

”Noi vom rămâne ferm pe solicitarea şi pe cerinţa ca bugetul să fie dezbătut în Parlament, pentru că aceasta este calea normală şi întotdeauna va existao urgenţă. Singurul argument că acum arde, orice alt guvern  va sta până în ultimul moment şi va spune arde «haideţi să ne angajăm răspunderea». Dacă acceptăm să eliminăm dezbaterea pe buget, practic, rolul
Parlamentului scade şi mai mult”, a mai spus Barna.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, marţi seară, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe mai multe proiecte, respectiv Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale şi abrogarea OUG 114, intenţia Guvernului fiind ca în 23 decembrie acestea să fie prezentate Parlamentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.