Vicepremierul Dan Barna s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, cu care a discutat inclusive despr muncitorii sezonieri. ”Am convenit să continuăm eforturile pentru asigurarea celor mai bune condiţii şi eliminarea oricăror potenţiale probleme în contextul pandemiei”, a transmis vicepremierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”I-am spus azi Excelenţei Sale, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, că sper ca relaţiile dintre ţările noastre să rămână cel puţin la nivelul actual. Adică excelent. În acest context, trebuie ştiut că Germania este cel mai important partener comercial al României. Balanţa schimburilor bilaterale este echilibrată, iar companiile germane sunt pe primele locuri în topul investitorilor din din ţara noastră”, a scris, joi seară, pe Facebook, Dan Barna.

Vicepemierul afirmă că s-a discutat şi despre muncitorii sezonieri români din Germania.

”Am convenit să continuăm eforturile de anul trecut pentru asigurarea celor mai bune condiţii de muncă şi eliminarea oricăror potenţiale probleme ce pot apărea în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai scris Barna.

Acesta a anunţat că s-a discutat şi despre evoluţia învăţământului dual din România, sprijinul Germaniei în acest sens fiind apreciat ca binevenit şi necesar în contextul nevoilor economiei româneşti.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.