Liderul USR, Dan Barna, afirmă, marţi, că, deşi dificilă, decizia de impunere a unor noi restricţii este necesară şi binevenită. ”Trecerea peste această criză depinde nu numai de felul în care acţionează autorităţile, ci şi de responsabilitatea personală a fiecăruia dintre noi”, consideră Barna, care cere Guvernului transparenţă în comunicare informaţiilor despre coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi dificilă, decizia de impunere a unor noi restricţii este necesară şi binevenită Îi rog pe toţi românii să respecte aceste decizii. Mai mult decât atât, vă rog să vorbiţi cu cei apropiaţi ca şi ei să adopte acelaşi comportament. Trecerea peste această criză depinde nu numai de felul în care acţionează autorităţile, ci şi de responsabilitatea personală a fiecăruia dintre noi. Aveţi în gând nu numai protejarea propriei persoane, ci şi pe a celor din jur: rude, prieteni, vecini, oricare alţi români”, a scris, marţi, pe Facebook, Dan Barna.

Potrivit acestuia, ”Guvernul, pe de altă parte, e obligat să asigure o transparenţă totală în privinţa informaţiilor legate de criza prin care trecem”.

”Nu blocând informaţia depăşim pericolul. Transparenţa generează încredere şi încrederea e esenţială. Împreună o să trecem şi pe asta”, a mai scris Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că se vor introduce noi restricţii de circulaţie, iar ceea ce a fost recomandare va deveni obligaţie. Şeful statului a precizat că va fi folosită şi Armata pentru a gestiona şi mai bine situaţiile apărute în teren. Resticţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.