Liderul PLUS, Dacian Cioloş, afirmă, sâmbătă seară, că reacţia disproporţionată a lui Péter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei, faţă de ambasadorul României la Budapesta trebuie să primească o replică de solidaritate a MAE cu diplomatul român Marius Lazurca. ”Ambasadorul român are nu doar aprecierea, ci şi susţinerea mea necondiţionată”, a transmis Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reacţia disproporţionată a lui Péter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei, faţă de ambasadorul României la Budapesta trebuie să primească o replică de solidaritate a MAE cu diplomatul român Marius Lazurca. Derapajele democratice ale Guvernului Orban sunt deja un loc comun, din păcate, semnalate politic cu consecvenţă şi îngrijorare de către Parlamentul European şi Comisie. Faptul că ambasadorul Lazurca a simţit datoria morală de a susţine public un politician al opoziţiei, supus unor atacuri care nu au legătură cu democraţia şi valorile politice europene, este lăudabil”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, liderul PLUS, Dacian Cioloş.

Acesta şi-a exprimat susţinerea pentru ambasadorul român. 

”Ambasadorul român are nu doar aprecierea, ci şi susţinerea mea necondiţionată. Voi cere liderului PPE să facă demersurile necesare la nivelul guvernului ungar pentru a pune capăt unor asemenea escaladări de limbaj şi comportament politic cât timp se consideră parte din Europa valorilor democratice”, a mai scris Cioloş.

Ministrul ungar de externe, Szijjártó Péter, l-a atacat, sâmbătă, pe ambasadorul român la Budapesta, Marius Lazurca, după ce acesta a trimis un mesaj de susţinere unei deputate a opoziţiei maghiare despre care afirmă că a fost atacată într-o dezbatere în Parlament, după ce a cerut explicaţii cu privire la materialele sanitare pe care Ungaria le-a trimis maghiarilor din România.

”Probabil de aici nu se poate coborî mai jos. Este şocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”, a scris ministrul ungar de Externe, pe Facebook.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.