Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat marţi că se aşteaptă ca premierul Marcel Ciolacu în primul rând să înceapă să guverneze, pentru că deocamdată început să se plimbe cu metroul şi a început cu populismele şi cu promisiuni. În primul rând mă aştept că adoptă reformele din PNRR, ca să poată să vină banii care sunt planificaţi, a mai spus Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş a fost întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că se aşteaptă ca premierul Marcel Ciolacu în primul rând să înceapă să guverneze.

”A început să se plimbe cu metroul şi a început cu populismele şi a început cu promisiuni. E o primă etapă, promisiunile sunt de cânt nu era premier, acum este premier şi trebuie să le pună în practică. În primul rând mă aştept că adoptă reformele din PNRR, ca să poată să vină banii care sunt planificaţi acolo pentru că sunt mulţi oameni, inclusiv autorităţi locale, care au aşteptări”, a spus europarlamentarul REPER. 

Fostul premier a menţionat că sunt măsuri întârziate de ani de zile şi PSD a tot fost la guvernare, ca şi PNL, inclusiv când au fost ei la guvernare cu PNL, şi măsuri care au fost în PNRR şi în programul lde guvernare la momentul lrespectiv nu au fost susţinute de UDMR şi PNL.

”Mă aştept că se întâmplă decizii, refome, nu poveşti, pentru că asta trebuie să însemne politica nu doar populisme şi nu doar promisuni şi emoţie publică. Ci decizii, asta aşteaptă oamenii”, a completat el.

Dacian Cioloş a precizat că nu ştie cât va ţine această guvernare şi nu face predicţii de genul acesta, dar a arătat că este ”o struţo cămilă această guvernare PSD-PNL  şi ”dacă tot s-au instalat şi s-au lăudat că au o majoritate puternică în Parlament, aşteaptă să se întâmple lucrurile, pentru că în ultimele luni s-a discutat numai despre rotativă”.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.