Liderul PLUS, Dacian Cioloş, care este şi preşedinte al Grupului Renew din Parlamentul European, susţine că ”Guvernul PSD şi-a pierdut legitimitatea pentru a mai propune un nume de viitor comisar”, după ce Comisia Juridică a respins candidatura Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european. În plus, Cioloş susţine că preşedintele României trebuie să se implice de urgenţă pentru a scoate România din acest impas evident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă ţine la prestigiul României, aşa cum declară, premierul Dăncilă trebuie să renunţe de îndată la «susţinerea necondiţionată» a Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european. Recomandarea comisiei juridice a Parlamentului European (din care nu face parte niciun român) a fost de la început clară: candidata Guvernului României nu îndeplineşte condiţiile minime necesare de integritate pentru a ocupa această responsabilitate. Nicio tranzacţie reală sau fictivă pe care o anunţă doamna Plumb în ultimul ceas nu mai convinge pe nimeni”, a scris, luni, pe Facebook, dacian Cioloş.

Acesta susţine că ”doamna Dăncilă ar trebui să-şi recunoască greşeala şi să nu mai insiste”.

”A ignorat până acum toate semnalele oficiale şi neoficiale care au arătat, încă de la început, că suspiciunile asupra candidatei României atârnă greu în decizie. Acest refuz putea fi anticipat de acum câteva săptămâni şi doar cineva fără repere politice europene putea să creadă că insistenţa va schimba ceva. Tot ce a adus această insistenţă a doamnei Dăncilă este încă o dovadă că PSD nu a înţeles nimic din votul de pe 26 mai, când cetăţenii români şi europeni au votat, în număr record, pentru o nouă politică ghidată de cinste şi corectitudine. Şi a mai adus decredibilizarea totală a Guvernului în funcţie care a propus un candidat de neacceptat. Guvernul PSD şi-a pierdut legitimitatea pentru a mai propune un nume de viitor comisar. În aceste condiţii, preşedintele României trebuie să se implice de urgenţă pentru a scoate România din acest impas evident. Are datoria să convoace toate partidele care au obţinut mandate în Parlamentul European şi să găsească, împreună, o persoană capabilă să ocupe funcţia de comisar european pentru Transporturi. Doar convocarea doamnei Dăncilă nu va rezolva o situaţie pe care aceasta a gestionat-o împotriva intereselor ţării”, a mai scris Cioloş pe Facebook.

Cioloş, preşedinte al Grupului Renew din Parlamentul European, afirmă că postul de comisar ”nu e al PSD şi cu atât mai puţin al doamnei Dăncilă”.

”România trebuie să trimită un candidat competent şi fără umbre, iar această decizie trebuie luată rapid. În loc să discutăm despre cum vede un candidat din România viitorul infrastructurii de transport europene şi care va fi locul României în acest angrenaj, discutăm despre împrumuturile şi apartamentele doamnei Plumb”, a mai scris Cioloş.

Comisia juridică din PE a decis că Rovana Plumb şi Laszlo Torcsanyi nu sunt potriviţi pentru posturile de comisari europeni. Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe premierul Viorica Dăncilă la consultări pe tema persoanei nominalizate pentru postul de comisar european

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.