Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş afirmă miercuri că gafele în serie din povestea dronei ruseşti căzute pe teritoriul nostru, teritoriu NATO, nu pot fi trecute cu vederea şi această situaţie presupune convocarea unei şedinţe CSAT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"Politicienii care îşi asumă conducerea statului se pot face de ruşine, dacă vor, prin superficialitate sau indolenţă. Dar nu au dreptul să compromită credibilitatea României ca stat membru NATO la frontiera căruia are loc un conflict armat”, a transmis Cioloş pe Facebook. 
 
Cioloş arată că ”gafele în serie din povestea dronei ruseşti căzute pe teritoriul nostru, teritoriu NATO, nu pot fi trecute cu vederea”. 
 
”Această situaţie presupune convocarea unei şedinţe CSAT care să aducă clarificări nu doar legate de eveniment, ci şi de măsurile ce se impun într-o situaţie de o asemenea gravitate", declară Dacian Cioloş.
 

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, în timpul unei vizite la Plauru, în judeţul Tulcea, că au fost găsite bucăţi ”care pot fi dintr-o dronă” rusească. Declaraţiile sale vin la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis afirma că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, că în cazul în care se confirmă că aceste elemente găsite pe teritoriul României provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.