Fostul premier Dacian Cioloş \firmă, referindu-se la intervenţia premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European, că este o ruşine naţională să ţi se ceară să nu mai minţi în plenul Parlamentului European, Mişcarea România Împreună fondată de acesta avertizând că PSD nu va putea abroga toate legile din lume, iar Dăncilă va da socoteală pentru faptele sale, inclusiv la Parchet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Când vorbeşte despre poporul român, Viorica Dăncilă se referă strict la acoliţii domnului Dragnea. Pe ei îi reprezintă, pentru ei lucrează, pentru ei minte. Din această perspectivă, o înţeleg pe doamna Dăncilă când crede că Jandarmeria are dreptul să bată cetăţenii nevinovaţi, o înţeleg şi când minte fără pic de ruşine că apără statul de drept, dar nu îi găsesc scuze care să îi justifice comportamentul nedemn de un prim-ministru al României. O demisie de urgenţă ar fi un minim act de bun-simţ, dacă partidul din care face parte ar mai fi capabil să înţeleagă ce înseamnă demnitatea de a fi român. Avem o ţară condusă de impostori care îşi instalează în cele mai înalte funcţii marionete politice dispuse să se compromită şi să ne umilească pe toţi. Este o ruşine naţională să ţi se ceară să nu mai minţi în plenul Parlamentului European şi să ţi se recomande să îţi asculţi propriul popor înainte de a încerca să ascunzi adevărul care nu mai poate fi ascuns“, a declarat Dacian Cioloş, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună (RO+).

Mişcarea România Împreună ţine să îi reamintească premierului Viorica Dăncilă că funcţia pe care o ocupă are în fişa postului datoria de a da socoteală ori de câte ori i se cere.

"Doamna Dăncilă trebuie să dea socoteală atât Parlamentului României, cât şi celui European, în virtutea mandatului de premier şi ca urmare a normelor democraţiei şi tratatelor europene în care România este parte. „A da socoteală“ este o ruşine doar pentru cei incompetenţi şi rău intenţionaţi. Ştim cu toţii că Viorica Dăncilă încearcă să ascundă ilegalităţile care au loc în România şi că încercările sale de a minţi fac parte din planul PSD de a destructura democraţia. Îi recomandăm la modul cel mai serios să încerce să dea socoteală în faţa instituţiilor care sunt abilitate să îi ceară acest lucru. Şi, pentru că PSD nu va putea abroga toate legile din lume, doamna Dăncilă va da socoteală pentru faptele domniei sale. Inclusiv la Parchet", consideră formaţiunea.

În intervenţia sa de miercuri din plenul CE, premierul Viorica Dăncilă a cerut Comisiei Europene să dea socoteală de ce în rapoartele MCV nu s-a scris despre protocoale şi încălcarea drepturilor omului în România. Ea a susţinut că ”milioane de români” s-au aflat sub monirotizarea serviciilor secrete şi că există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine de la ei mărturii mincinoase. În finalul dezbaterii din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a răspuns criticilor aduse în timpul dezbaterilor şi a acuzat dezinformările privind situaţia din România, susţinând că Guvernul pe care îl conduce ”este iubit de români” şi se bucură de o largă susţinere populară.

”Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru poporul român. Pentru cine vrem să construim un sistem de justiţie viabil în România: pentru MCV, pentru politicieni? Nu, vrem să facem o justiţie independentă pentru cetăţeni. De la cetăţeni tb să înceapă orice discuţie”, a afirmat Viorica Dăncilă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.