USR a anunţat, joi seară, delegaţia care va participa la consultările de luni de la Cotroceni. Delegaţia va fi condusă de preşedintele aprtidului, Dacian Cioloş, care va fi însoţit de Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Biroul Naţional al USR a stabilit, într-o şedinţă, joi seară, delegaţia partidului pentru consultările de la Cotroceni: Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea. 
Delegaţia USR va merge cu un mandat clar în privinţa reformelor pe care viitorul premier trebuie să le îndeplinească într-un calendar asumat de toate partidele care formează coaliţia de guvernare”, a transmis, joi seară, USR PLUS. 
 
Biroul Naţional al USR a mai adoptat câteva decizii cu privire la acţiunile parlaentarilor în perioada următoare.
 
”Biroul Naţional al USR a analizat mai multe soluţii la creşterea preţurilor la energie şi gaz şi a stabilit că parlamentarii USR vor propune săptămâna viitoare un pachet de măsuri care să ajute atât consumatorii casnici, cât şi IMM-urile şi instituţiile publice în această iarnă. USR susţine nevoia urgentă de a sprijini consumatorii, în primul rând prin reducerea impactului pe care statul îl are direct asupra creşterii preţurilor prin accize şi TVA, urmată de măsuri de compensare adiţionale”, a mai transmis formaţiunea. 
 
Tot joi seară, Biroul Naţional al USR a propus ca parlamentarii să elaboreze o iniţiativă legislativă prin care să fie introduse criterii de transparenţă pentru alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului. 
 
”Decizia a fost luată în contextul în care premierul demis Florin Cîţu se foloseşte fără scrupule de fondul de rezervă al guvernului în ultimele zile la Palatul Victoria. În prezent, regulile după care se împart aceşti bani sunt cele stabilite de Liviu Dragnea, din dorinţa sa de a da bani preferenţial către primari şi consiliile judeţene”, a mai transmis USR. 
 
Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări, luni, începând cu ora 12.00. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.