Deputatul PNL Cristina Pocora, fost purtător de cuvânt al partidului, a pierdut alegerile pentru al treilea mandat de parlamentar. Pocora, care a candidat pe primul loc pe lista PNL Ialomiţa pentru un mandat de senator, a pierdut la redistribuire în faţa candidatului PMP, care a avut de cinci ori mai puţine voturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristina Pocora, candidat de pe primul loc pe lista pentru Senat a PNL Ialomiţa, a pierdut alegerile. Pocora, fost purtător de cuvânt al PNL şi una dintre cele mai cunoscute figuri ale partidului, se află la finalul celui de-al doilea mandat de deputat.

La alegerile de duminică, PNL a obţinut pentru Senat peste 15.000 de voturi, însă numărul nu a fost suficient pentru ca Pocora să obţină mandatul înainte de redistribuire.

La redistribuire, mandatul de senator a revenit candidatului de pe primul loc al listei PMP, votată de peste 3.000 de alegători.

PNL a obţinut în judeţul Ialomiţa un mandat de deputat, care a fost atribuit preşedintelui filialei judeţene, Tinel Gheorghe, membru în Biroul Permanent Naţional al partidului.

În judeţul Ialomiţa, PSD a obţinut trei din cele patru mandate de deputat, dintre care unul în urma redistribuirii şi un mandat de senator.

Potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), PSD a câştigat alegerile în judeţul Ialomiţa, obţinând peste 59% din voturi atât pentru Camera Deputaţilor, cât şi pentru Senat, în timp ce PNL a obţinut sub 20% din voturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.