Analistul politic Cristian Pârvulescu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că la prezidenţialele din 2024, PSD are şanse mai mari decât în alegerile anterioare, dintr-un motiv simplu, şi anume că nu există un contracandidat puternic. El s-a referit şi la o posibilă demisie a lui Dacian Cioloş din USR, arătând că ar fi o lovitură gravă pentru acest partid şi riscă să nu mai conteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre şansele prezidenţiabilului PSD, în 2024, Pârvulescu a spus că acesta ”are şanse mai mari decât în alegerile anterioare, dintr-un motiv simplu, nu există un contracandidat puternic”.

Cristian Pârvulescu a mai arătat că prezidenţiabilul poate fi Marcel Ciolacu sau o personalitate din afara partidului dar legată de partid, precum Mircea Geoană.

”În 2024, PSD ar o şansă mult mai importantă decât a avut-o vreodată, tocmai datorită acestei coaliţii. Doar un candidat bine potenţat al PNL sau USR ar putea să aibă efect”, a mai spus polotologul, arătând că depinde foarte mult şi de războiul din Ucraina şi situaţia din regiune. 

Analistul politic a vorbit şi despre o posibilă plecare a lui Dacian Cioloş din USR, afirmând că acesta ” va relua aventura PLUS în altă formă, dar cu şanse mai mici decât le-a avut înainte”.

”Domnul Cioloş se consideră nu numai părintele PLUS ci şi al USR şi realitatea este că USR a apărut ca un partid pentru a-l susţine pe Dacian Cioloş care, având o personalitate destul de complicată, nu a făcut drumul spre USR la momentul oportun.(..)  Ar fi o lovitură gravă pentru USR”, a mai spus Pârvulescu, afimând că riscă să nu mai conteze. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.