Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a acuzat marţi că ministrul Muncii, Marius Budăi, tocmai cumpără 60 de maşini, pe procedură de urgenţă. Reacţia ministerului a venit prin vocea secretarului de stat Cristian Vasilcoiu, care a transmis că unii care atunci când au guvernat nu au făcut altceva decât să scrie, la secret, un PNRR neaplicabil, care îngroapă România, scot acum astfel de fumigene, ca să atragă atenţia de la adevăratele probleme, şi anume acelea că au gajat pensiile şi salariile pe următorii 50 de ani. ”Apropo, consultanţa din PNRR, pusă pentru ONG-urile lor de casă, e de miliarde de euro, nu cât o Dacia pentru fiecare casă judeţeană de pensii!”, mai arată Vasilcoiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a transmis într-un comunicat oficial că ministrul Muncii, Marius Budăi, tocmai cumpără 60 de maşini, pe procedură de urgenţă. Asta, în condiţiile în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, viitorul premier al României, a declarat că „e prima dată când statul strânge cureaua”.

”Ce se întâmplă acum în ministere e de tot râsul. Se cumpără maşini în draci, repede, înainte să dea tot ei ordonanţa că… nu se mai cumpără maşini. Le-a ieşit o gaură de 20 de miliarde de lei la buget şi dau o OUG de faţadă. E doar pentru trâmbiţat. Prima dovadă, la maşini. Marius Budăi plânge de grija traiului greu al românilor, mai ales al seniorilor, deşi refuză să le crească pensiile şi minte că nu îl lasă PNRR”, arată Cristian Ghinea.

El afirmă că ”ministrul Budăi a dat ordin către toate casele judeţene de pensii să-şi cumpere maşini - 42 de Dustere, iar 16 dintre ele şi-au mai luat şi câte un Ford Puma”.

”La minister, Marius Budăi a cumpărat două Skoda Octavia. Toate fără licitaţie, între 24 aprilie şi 2 mai. În total, 60 de autoturisme noi în valoare de 5,7 milioane de lei”, afirmă el. „Practic, fiecare primărie şi instituţie e pusă pe acelaşi calapod, indiferent dacă a fost dintre cei responsabil sau dintre cei care au făcut angajări şi cheltuieli aiurea. Poate, de pildă, unele case de pensii chiar ar avea nevoie de maşină. În loc să lase decizia acolo, Budăi decide că fiecare casă judeţeană are nevoie de fix o maşină de genul X şi o maşină de genul Y. Luate pe urgenţă. Investigăm să vedem dacă e şi şpagă la mijloc. Între timp, Ciucă nu renunţă la pensia specială de 18.000 de lei şi a blocat toată reforma aia, pentru că el nu înţelege nimic din subiect. Încearcă Iohannis şi Hellvig să conducă România în 2023 cu speciali, dar nu merge, că lumea e mai complexă, iar România modernă are aşteptări legitime”, mai spune Cristian Ghinea.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu a reacţionat pe Facebook: ”Ziua şi fumigena: În decembrie 2022, atunci când s-a construit bugetul pe 2023, în bugetul Casei Naţionale de Pensii Publice (care este ordonator principal de credite şi nu primeşte bani din bugetul Ministerului Muncii) au fost prevăzuţi bani pentru achiziţionarea de maşini, dat fiind faptul că actualele au peste 15 ani vechime, iar multe dintre ele nu mai sunt funcţionale. Este vorba, de principiu, de câte o maşină în fiecare judeţ, iar procedurile au fost demarate încă de la începutul anului, prin Programul Rabla. A repara la infinit actualele maşini ar fi costat mai mult”, a scris Vasilcoiu.

El afirmă că ”unii care atunci când au guvernat nu au făcut altceva decât să scrie, la secret, un PNRR neaplicabil, care îngroapă România, scot acum astfel de fumigene, ca să vă atragă atenţia de la adevăratele probleme, şi anume acelea că v-au gajat pensiile şi salariile pe următorii 50 de ani!”.

”Apropo, consultanţa din PNRR, pusă pentru ONG-urile lor de casă, e de miliarde de euro, nu cât o Dacia pentru fiecare casă judeţeană de pensii!”, mai arată Vasilcoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.