Liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău afirmă că aşteaptă demisia primarului Iaşiului Mihai Chirica, întrucât afectează credibilitatea Primăriei, după trimiterea edilului în judecată pentru abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă aştept ca Mihai Chirica să demisioneze din funcţia de primar. Atâta vreme cât ocupă această funcţie, el afectează grav credibilitatea instituţiei. Pe bună dreptate, ieşenii se vor întreaba câtă încredere să aibă într-un primar trimis în judecată pentru fapte comise în calitate de viceprimar”, a scris pe Facebook liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău.

Ea adaugă că se răzbună anii în care primarul Iaşiului ”a făcut sluj în faţa baronetului pesedist”.

”Procesul care a fost trimis astăzi în instanţă este legat de aranjamentele pe care Chirica le-a făcut cot la cot cu şeful lui, Gheorghe Nichita. Chirica trebuie să plece pentru că aşa este normal. În urmă cu câţiva ani, îi cerea lui Dragnea să facă un pas înapoi pentru că era trimis în judecată. Acum a venit rândul lui”, adaugă liderul USR Iaşi.

Primarul Mihai Chirica a fost trimis miercuri în judecată, alături de alte cinci persoane, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii ieşeni arată că, în anul 2013, când era viceprimar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica ar fi întocmit caietul de sarcini pentru achiziţionarea a patru autoturisme Skoda, astfel încât doar maşinile acestei mărci să poată fi în final cumpărate.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita, dar şi alţi trei funcţionari ai primăriei, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 500.000 de lei.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine că este surprins că a fost trimis în judecată, adăugând că vrea ca procesul să să fie cât mai scurt, iar instanţa să judece cu înţelepciune şi celeritate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.