Comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu, a declarat, marţi, că sunt regiuni din România care şi-au pierdut sau riscă să-şi piardă producţia de cărbune, invitând, astfel, autorităţile din ţară să aplice pentru obţinerea de fonduri europene pentru a redresa una dintre cele mai sărace zone din România, Valea Jiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am informat-o pe doamna premier (Viorica Dăncilă - n.r.) despre o acţiune legată de regiunile care şi-au pierdut sau riscă să-şi piardă producţia de cărbune şi, în acest stadiu, am invitat România să aplice pentru a acţiona fondurile noastre pentru redresarea uneia dintre cele mai sărace zone din România, Valea Jiului. Cred că este o iniţiativă importantă acest proiect pilot. Am agreat cu doamna Dăncilă să trimită o solicitare în acest sens”, a declarat Corina Creţu la finalul unei întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă.

Corina Creţu a subliniat că la nivelul Comisiei Europene există deschidere pentru a ajuta România.

De asemenea, comisarul european a precizat că ţara noastră a beneficiat foarte mult din fondurile europene, peste 60 la sută din investiţiile făcute în ultimii 10 ani fiind realizate din fonduri europene.

„România a beneficiat enorm din fondurile europene, este beneficiar net, mai mult de 60 la sută dintre investiţii publice care s-au realizat în România în ultimii 10 ani s-au realizat din fonduri europene”, a spus comisarul european.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.